- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Η άνοιξη ξεκίνησε και ο φωτεινός, ζεστός ήλιος βρίσκεται πλέον για τα καλά πάνω από τον Αττικό ουρανό.

Το ανοιξιάτικο σκηνικό παρασύρει μικρούς και μεγάλους στην παραλιακή, εκεί που οι ακτίνες του ήλιου φωτίζουν τα γαλανά και ήσυχα νερά της θάλασσας. Κάπου ανάμεσα στον περίπατο και την περιπλάνηση ξυπνάει όμως και η ανάγκη για ξεκούραση με καλό φαγητό και δροσιστικό ουζάκι.

Σε μια βόλτα κατά μήκος της Πειραϊκής υπάρχει το καταλληλότερο στέκι για φαγοπότι με θέα το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.

hmerovigli6

Και το όνομα αυτού… «Ημεροβίγλι». Πρόκειται για μια ψαροταβέρνα με πολύχρωμα έπιπλα και νησιωτική διακόσμηση που τόσο στον εσωτερικό της χώρο όσο και στην αυλή της κυριαρχεί το λευκό και το μπλε χρώμα, δίνοντας την εντύπωση στους θαμώνες ότι βρίσκονται στο ρομαντικό νησί των Κυκλάδων με το υπέροχο ηλιοβασίλεμα.

Ωστόσο, η τοποθεσία της ταβέρνας, μπροστά από τη θάλασσα του Σαρωνικού, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το αληθινό Ημεροβίγλι.

Τα τραπέζια και οι καρέκλες τακτικά και όμορφα τοποθετημένες, περιμένουν τους επισκέπτες να ατενίσουν τη θάλασσα του Σαρωνικού ενώ τα λαχταριστά πιάτα με τα φρέσκα ψάρια θα παίρνουν θέση μπροστά τους.

hmerovigli3

Το μενού είναι σχεδιασμένο για να καλύψει όλα τα γούστα, και όλες τις επιθυμίες των θαμώνων, είτε λατρεύουν το ψάρι είτε ανήκουν στους κρεατοφάγους. Το γεμιστό με τυρί και μυρωδικά καλαμάρι, ο τραγανιστός γαύρος, τα αφροδισιακά μύδια και ο φρέσκος μπακαλιάρος γεμίζουν τον ουρανίσκο με υπέροχες γεύσεις και αρώματα. Για τη συνοδεία της κρύας μπίρας ή του παγωμένου τσίπουρου το μαγαζί προσφέρει πλούσιες ποικιλίες θαλασσινών και κρεατικών συνοδευόμενες και από δροσερές, εποχιακές σαλάτες.

Κάνοντας λοιπόν μια στάση «γαστρονομικού ενδιαφέροντος» στο «Ημεροβίγλι» της Πειραϊκής θα έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε ακόμα περισσότερους ψαρομεζέδες της ελληνικής θάλασσας υπό τον ήχο του κύματος.

hmerovigli5

 

 

- Διαφήμιση -