- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Μία νέα μόδα στον τρόπο εκγύμνασης φέρνει την επανάσταση στη γυμναστική, καθώς δεν χρησιμοποιεί λάστιχα, βαράκια, μπάρες ή άλλα όργανα γυμναστικής.

Το μοναδικό «εργαλείο» που χρειάζεται για να γυμναστεί κανείς είναι η μπάλα Bosu, η οποία μοιάζει σαν μπάλα ισορροπίας κομμένη στη μέση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τις δύο πλευρές της, όπως δηλώνουν και τα αρχικά του ονόματός της «Both sides up».

Το Bosu, το οποίο ανακαλύφθηκε από τον David Weck το 1999 αποτελεί μία από τις πιο σύγχρονες μορφές εκγύμνασης, οι οποίες «διδάσκονται» σε πολλά γυμναστήρια παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα.

Οι ασκήσεις με την μπάλα Bosu είναι κατάλληλες για όλους τους ασκούμενους ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου ή φυσικής κατάστασης, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη μορφή εκγύμνασης να αποκτά όλο και περισσότερους υποστηρικτές.

bosu1

Η επίπεδη επιφάνεια της μπάλας δίνει τη δυνατότητα στον ασκούμενο να εκτελεί κοιλιακούς, push-ups, ασκήσεις για ενδυνάμωση των χεριών και των ποδιών ενώ η κυρτή επιφάνειά της είναι κατάλληλη για ασκήσεις που βοηθούν στην ισορροπία και τη σύσφιξη του σώματος.

Συνολικά οι ασκήσεις με την μπάλα Bosu:

  • Τονώνουν τη συνεργασία του νευρομυϊκού συστήματος και την ισορροπία του σώματος
  • Βελτιώνουν την ανισορροπία που υπάρχει συνήθως μεταξύ της δεξιάς και της αριστερής πλευράς του σώματος
  • Ενδυναμώνουν συνολικά αλλά και ξεχωριστά τις μυϊκές ομάδες των χεριών και των ποδιών
  • «Χτίζουν» δυνατό κορμό, σφριγηλούς γλουτούς και επίπεδη κοιλιά

 

 

 

- Διαφήμιση -