- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Θαυμάσια ευκαιρία προσφέρει η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος, που αρχίζει σήμερα Σάββατο 2 Μαΐου και λήγει το Σάββατο 9 Μαΐου για μια βόλτα-επίσκεψη στα εμπορικά κέντρα και τα εμπορικά καταστήματα των παραλιακών δήμων. 

Στις 10 ημερολογιακές και όχι εργάσιμες ημέρες οι καταναλωτές μπορούν να βλέπουν στις βίτρινες τις τιμές των προϊόντων παλιές και νέες όπως και το ποσοστό έκπτωσης.

Αν και η συμμετοχή των καταστημάτων και επιχειρήσεων είναι προαιρετική εξαιτίας της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, η συντριπτική πλειονότητα των καταστηματαρχών θα συμμετέχει στις εκπτώσεις προσφέροντας τη δυνατότητα στους κατοίκους των προαστίων να ψωνίσουν φτηνότερα και οι ίδιοι να πάρουν κάποιες οικονομικές ανάσες.

ioanna kourbela_pure plus exclusive store_4Η βόλτα του attica coast και η συνομιλία με καταστηματάρχες της Γλυφάδας, της Βούλας και της Βουλιαγμένης ήταν αποδοτική. ΄

Ολοι έδειχναν έτοιμοι να ανταποκριθούν στις ανάγκες των καταναλωτών και τη ζήτηση, προσφέροντας το δέλεαρ των καλών προσφορών. Επειδή το Πάσχα ήταν μια τονωτική περίοδος, φιλοδοξούν με τις ενδιάμεσες αυτές εκπτώσεις και στη συνέχεια με την τόνωση της παραλίας με τα μπάνια και τις εξόδους προς τους παραλιακούς δήμους, να πάνε πολύ πολύ καλύτερα, καλύπτοντας τις ζημιές του τελευταίου τριμήνου.

GLYFADA-4Την ίδια ώρα, και λόγω καιρού που τώρα πια δείχνει… οριστικά ανοιξιάτικος, είναι μια ωραία ευκαιρία για ένα συνδυασμό ψυχαγωγίας και shopping therapy. Η παραλία αυτή την εποχή με το απαλό αεράκι ή τη νηνεμία και τη σχεδόν πάντα γαλήνια θάλασσα είναι υπέροχη για βόλτα και χάζι.

Τα καταστήματα κάθε είδους μπορούν να λειτουργήσουν την Κυριακή 3 Μαΐου, πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου του Μαΐου 2015, από τις 11.00 έως τις 20.00.

023117200129802757357434Ποινές για τους παραβάτες εμπόρους

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου (άρθρο 21), σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ.

1259344196-a-DSC02126Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Στην επιβαρυντική περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ.

966068_200937716759312_733640473_oΣε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

 

- Διαφήμιση -