Το μεγαλύτερο πλοίο (347 μέτρα) που έδεσε ποτέ στο λιμάνι του Πειραιά το περιβόητο κρουαζιερόπλοιο “Quantum of the Seas που είναι το το τρίτο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον πλανήτη και το μεγαλύτερο που πλέει εντός μεσογειακών υδάτων , κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά .

Το υπερσύγχρονο κρουαζιερόπλοιο που ανήκει στην εταιρεία Royal Carribean International (RCI) αποτελεί ένα πολυτελές πλωτό θαύμα, με μήκος που φτάνει τα 347 μέτρα διαθέτοντας χωρητικότητα 4.905 επιβατών, καθώς και 2.090 καμπίνες!

 

deno3

Το κρουαζιερόπλοιο , τον καπετάνιο , το πλήρωμα και τους επιβάτες, υποδέχθηκε η διοίκηση του ΟΛΠ Α.Ε., παρουσία του Αν. Υπουργού κ. Θ. Δρίτσα, της Αν. Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά, του Πρέσβη των ΗΠΑ κ. David Pearce του Γ. Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Π. Λειβαδά, του Δημάρχου Πειραιά κ. Ι. Μώραλη, του εκπρόσωπου της εταιρίας RCI κ. Ανδρέα Στυλιανόπουλου και παραγόντων της ναυτιλίας.
Υποδεχόμενος τον πλοίαρχο κ Srecko “Felix” Ban και παραδίδοντας του τα εμβλήματα του ΟΛΠ Α.Ε. και βιβλία, ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης τόνισε ότι: “σας υποδεχόμαστε σε ένα λιμάνι 2.500 ετών ιστορίας, σε έναν καινούργιο Προβλήτα που φέρει το όνομα του Αθηναίου Ηγέτη Θεμιστοκλή, νικητή της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας κατά της Περσικής Αυτοκρατορίας, αλλάζοντας έτσι τον ρου της ιστορίας για ολόκληρο το δυτικό κόσμο. Σας υποδεχόμαστε όμως και σε ένα ασφαλές και σύγχρονο λιμάνι, το λιμάνι του Πειραιά, το μεγαλύτερο λιμάνι κρουαζιέρας της Ανατολικής Μεσογείου, στο οποίο τα κρουαζιερόπλοια της Royal Caribbean International φιλοξενούνται με άριστη συνεργασία και παροχή ποιοτικών υπηρεσιών”.

Ο Πλοίαρχος κ. Srecko ευχαρίστησε τον ΟΛΠ Α.Ε. για την υποδοχή και την άψογη εξυπηρέτηση που έτυχε το πλοίο και οι επιβάτες του.

deno
To Quantum of the Seas δεν αποτελεί τυχαία το πιο προηγμένο τεχνολογικά κρουαζιερόπλοιο σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς εκτός από το πολυάριθμο πλήρωμά του-1.500 σε αριθμό-διαθέτει επίσης και εξειδικευμένα βιονικά… ρομπότ τα οποία βρίσκονται πίσω από τα μπαρ του πλοίου, δημιουργώντας περίτεχνα κοκτέιλ για τους απαιτητικούς επιβάτες.

 

 

deno2

Το κρουαζιερόπλοιο ξεκίνησε το ταξίδι του από την Βαρκελώνη, με προορισμό το Ντουμπάι και τον Πειραιά να αποτελεί έναν από τους σταθμούς του.