- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 7 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 7 Λεπτά

Ένα πολυαισθητικό εργαστήριο, ένα εργαστήριο για παιδιά, μία διάλεξη για γονείς και μία μουσική εκδήλωση αποτελούν τον καμβά των εκδηλώσεων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος την εβδομάδα 27 με 31 Μαΐου 2015.  

Μέσω των θεματικών εκδηλώσεων στο Κέντρο Επισκεπτών που φέρουν τον τίτλο «Ακτίνες Δράσης- Σημεία Επαφής» και είναι ανοιχτές στο κοινό, το ΚΠΙΣΝ επιχειρεί να φέρει το ευρύ κοινό πιο κοντά στο έργο που συντελείται και να του δώσει μια «γεύση» από το αύριο του Κέντρου που λειτουργήσει εντός του 2016.

Οι εκδηλώσεις για την εβδομάδα 27 με 31 Μαΐου 2015 περιλαμβάνουν: 

  • Πολυαισθητικό εργαστήριο

Μουσικά posters – 27.05.15,  Ώρα 18.00

Polyaisthitiko ergastiriΤον 18ο αιώνα, ο Bernard Castel κατασκεύασε ένα τσέμπαλο που εκτός από ήχους παρήγαγε φως και χρώματα, ενώ στα μέσα του 20ου αιώνα καλλιτέχνες όπως ο Marcel Duchamp φλέρταραν με την ιδέα ενός είδους γλυπτικής που θα δημιουργούταν μόνο από ήχους. Αντλώντας έμπνευση από τις ετερόκλητες αυτές παραδόσεις που διερευνούν τη σχέση της εικόνας ή των οπτικών δρώμενων με τη μουσική, θα σχεδιάσουμε δύο posters που παράγουν ήχους χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικά αγώγιμο μελάνι.

Για επισκέπτες με χαμηλή όραση ή τυφλότητα και φοιτητές παραστατικών τεχνών. 

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Φώτης Φλεβοτόμος, εικαστικός, Φώτης Σαγώνας, αρχιτέκτονας-εικαστικός 

* Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή 

  • Διάλεξη για γονείς 

Παιδί, γονιός και σχολείο: Αντιμετώπιση πιθανών δυσκολιών – 29.05.2015,  Ώρα 18.00

Dialexi gia goneisΘα συζητηθούν διάφοροι τύποι δυσκολιών που ενδέχεται να προκύψουν στη σχέση γονέα-παιδιού-σχολείου. Μεταξύ άλλων, θα γίνει αναφορά σε θέματα όπως η σχολική άρνηση, το άγχος αποχωρισμού, η δυσλειτουργική σχέση του παιδιού με το φαγητό, η σημασία των παιχνιδιών για τα παιδιά (πώς παίζουν, τι παιχνίδια παίζουν, αν αναζητούν παρέα στο παιχνίδι τους κ.α.), η αντιζηλία μεταξύ αδερφών, η απομόνωση και η επιθετικότητα στην παιδική ηλικία. Παράλληλα, θα διατυπωθούν πιθανοί τρόποι αντιμετώπισης στο πλαίσιο της οικογένειας.

Ομιλητές: Παντελής Παπαδόπουλος, Ψυχοθεραπευτής-Ψυχίατρος, Βέρα Αθανασίου, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια 

  • Παιδικό εργαστήριο

Η Αρχιτεκτονική στα παιδικά βιβλία του ΚΕ – 30.05.2015,  Ώρα 12.00

Μέσα από παραμύθια και παιδικές ιστορίες, τα παιδιά 6-10 ετών ανακαλύπτουν πώς αποτυπώνεται η αρχιτεκτονική πράξη και πώς ο άνθρωπος διαμορφώνει και επεμβαίνει στο φυσικό του περιβάλλον με κτίσματα, καταλήγοντας στο έργο του ΚΠΙΣΝ.

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Κάτια Παπασπηλιοπούλου

*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή 

  • Μουσική εκδήλωση

Ελληνική οπερέτα: Η Δαιμονισμένη – 31.05.2015,  Ώρα 20.30

Η διασκεδαστική οπερέτα Η Δαιμονισμένη (1919), του πρωτεργάτη του είδους, Θεόφραστου Σακελλαρίδη, παρουσιάζεται σχεδόν έναν αιώνα μετά τη δημιουργία της, σε μορφή συναυλίας. Ο Θεόφραστος Σακελλαρίδης συνέθεσε τη Δαιμονισμένη σε δικό του λιμπρέτο, έναν χρόνο μετά την τεράστια επιτυχία του Βαφτιστικού. Η οπερέτα εξιστορεί τις περιπέτειες ενός προικοθήρα γόη και τα ευφάνταστα εμπόδια που βάζει η «δαιμονισμένη» από την εγκατάλειψη της φιλενάδας του Λούλα, για να εμποδίσει το γάμο συμφέροντος που εκείνος ετοιμάζει.

Διανομή: Λούλα: Λυδία Ζερβάνου
Γιώργος: Δημήτρης Ναλμπάντης
Φιρουλής: Χρήστος Λάζος
Μερλούτσος: Κωστής Ρασιδάκης
Ξένη: Βασιλική Πετρόγιαννη

Μουσική διδασκαλία, Πιάνο: Nίκος Βασιλείου

Έρευνα – Επιμέλεια παρουσίασης: Αλέξανδρος Ευκλείδης, σκηνοθέτης 

Δωρεάν μεταφορά του κοινού στο Κέντρο Επισκεπτών με shuttle bus

Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το Κέντρο Επισκεπτών κατά τις ημέρες των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, προσφέρεται δωρεάν μεταφορά του κοινού με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο, το οποίο φέρει το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από το σταθμό Συγγρού – Φιξ επί της οδού Καλλιρρόης και καταλήγει στην οδό Ευριπίδου (αρχή Εσπλανάδας), και αντίστροφα. Τα δρομολόγιά του πραγματοποιούνται 30 λεπτά πριν την έναρξη και 30 λεπτά μετά τη λήξη κάθε εκδήλωσης.

Επικοινωνία

Κέντρο Επισκεπτών 

Τηλ: 210 8778396/8

Email: visitorscenter@snfcc.org.

Κέντρο Επισκεπτών – Πεζογέφυρα Εσπλανάδας, Εργοτάξιο ΚΠΙΣΝ, Καλλιθέα

 

- Διαφήμιση -