- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Τόσο περιζήτητό αλλά τόσο προσιτό, το φυτό της Αλόης φυτρώνει στις γλάστρες πολλών σπιτιών και προσφέρει τις θεραπευτικές του ιδιότητες στον ανθρώπινο οργανισμό.

Η όψη της μοιάζει περισσότερο με είδος κάκτου, αλλά ανήκει στην κατηγορία των κρίνων και το όνομά της «alloeh», σημαίνει στην αραβική γλώσσα πικρή και γυαλιστερή ουσία. Τα χυμώδη φύλλα της, με το κολλώδες υγρό, περιέχουν ένα θησαυρό από βιταμίνες (B,C,E), ιχνοστοιχεία, μέταλλα και αμινοξέα, τα οποία χρησιμοποιούνταν ήδη στην αρχαία Ελλάδα, Αίγυπτο και Αφρική για θεραπευτικούς σκοπούς.

Εξαιτίας των συστατικών της (σαλικυλικό οξύ, ανθρακινόνες) έχει την ιδιότητα να λειτουργεί ως αντιβιοτικό και να καταπραΰνει ερεθισμούς, φλεγμονές και τραυματισμούς της επιδερμίδας. Η χρήση της είτε εξωτερική σε μορφή αλοιφής, είτε από του στόματος σε μορφή χυμού έχει θαυματουργή δράση και στο πεπτικό σύστημα, καθώς το προστατεύει από έλκος δυσπεψία, δυσκοιλιότητα και λοιπές παθήσεις του πεπτικού.

Σύμφωνα με μελέτες ειδικών, η Αλόη Βέρα ενισχύοντας την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών βελτιώνει την σωστή κυκλοφορία του αίματος στον οργανισμό.

aloe2

Γενικά η Αλόη:

  • Επουλώνει ταχύτερα τραυματισμούς, εκδορές, εγκαύματα, κάλους και έρπη, λόγω της αναπλαστικής και αντιβακτηριδιακής της δράσης .
  • Ενυδατώνει την επιδερμίδα, καταστέλλει τα συμπτώματα πιτυρίδας και προστατεύει από την τριχόπτωση ενισχύοντας σε βάθος την τρίχα των μαλλιών.
  • Έχει θεραπευτική χρήση κατά της ακμής, δερματικών αλλεργιών, μυκητιάσεων και ψωρίασης.
  • Η κατανάλωση χυμού αλόης συμβάλλει στην διαχείριση του διαβήτη, μειώνοντας σταδιακά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.
  • Ενισχύει συνολικά τη δύναμη του ανοσοποιητικού συστήματος καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες.

Στην ελεύθερη αγορά η Αλόη συναντάται σε μορφή σκόνης, χυμού, αλοιφής καθώς και ως συστατικό σε καλλυντικά, τα οποία έχουν αντικαταστήσει τα παραδοσιακά χημικά καλλυντικά σε μεγάλο βαθμό.

Στα μικρά πράσινα φύλλα του κρύβεται συσσωρευμένη η δύναμη της φύσης καθώς περιέχεται ένα ευρύ φάσμα από 75 διαφορετικά συστατικά, τα οποία καθιστούν την Αλόη το καταλληλότερο φυσικό φάρμακο για μια πληθώρα προβλημάτων.

 

 

- Διαφήμιση -