- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Κείμενο- σχόλιο στην τοποθέτηση διακοσμητικών βαρκών από τη Δημοτική Αρχή Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης στη Βάρκιζα κοινοποίησε η Δημοτική Βούληση Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης.

Σύμφωνα με αυτό η τοποθέτηση δύο παλιών βαρκών στην είσοδο της Ανθοκομικής Έκθεσης Βάρκιζας, επί της παραλιακής λεωφόρου, “προσβάλλει την αισθητική της πόλης και των κατοίκων της”. 

varka2
Η αιτιολογία αυτής της άποψης στηρίζεται στο γεγονός πως πρόκειται για βάρκες- ερείπια, αφρόντιστες επί χρόνια, με όλα τα σημάδια της φθοράς πάνω τους, που αδυνατούν να είναι αυτό για το οποίο επελέγησαν: διακοσμητικές…

Επισημαίνει όμως άλλη μια ενδιαφέρουσα πτυχή: “Πέρα από το αισθητικό κομμάτι, δημιουργούνται εύλογες απορίες για τον τρόπο που λειτουργεί η δημοτική διοίκηση. Οφείλουμε να δημοσιοποιήσουμε σήμερα, 5 μήνες μετά, ότι τον Δεκέμβριο του 2014 η Δημοτική Βούληση Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης προσφέρθηκε μετά από αίτημα κλιμακίου της διοίκησης του ΟΑΠΠΑ (Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής) με δαπάνες της παράταξης να φέρει στον Δήμο μας από παραδοσιακό ναυπηγείο της Χαλκίδας όπου συντηρούταν, την παραδοσιακή βάρκα “Εύβοια” η οποία εμφανίστηκε στην ταινία του Παντελή Βούλγαρη “Μικρά Αγγλία”. Πρόκειται για ένα εξαίσιο και καλοδιατηρημένο δείγμα της παραδοσιακής ελληνικής ναυπηγικής.

euvoiaΤότε, η προσφορά της Δημοτικής Βούλησης απορρίφθηκε από τη Δημοτική Αρχή με διάφορες προφάσεις. Σήμερα άραγε, αναρωτιέται η Δημοτική Βούληση Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης, τι άλλαξε ώστε να χρησιμοποιηθούν για διακόσμηση του δημόσιου χώρου υποτίθεται παραδοσιακά σκάφη και μάλιστα “τα χειρότερα δείγματα του είδους; Και επιπλέον: Τι τους απέτρεψε τον Δεκέμβριο από το να δεχτούν την προσφορά της Δημοτικής Βούλησης;”.

 

- Διαφήμιση -