- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Το καλοκαίρι έφτασε και η κάθοδος στις παραλίες απέχει πλέον μόλις λίγες ημέρες. Η επίπεδη κοιλιά και οι γραμμωμένοι κοιλιακοί αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για πολλές γυναίκες για να ξεκινήσουν τα μπάνια σε δημόσια θέα.

Η γυμναστική και ειδικότερα τα ροκανίσματα και οι πλάγιοι κοιλιακοί μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην γράμμωση της κοιλιακής περιοχής, όμως δεν είναι πάντα αρκετές αυτές οι ασκήσεις.

Το σώμα, σύμφωνα με τους ειδικούς, πρέπει να γυμνάζεται συνολικά και όχι αποκλειστικά στη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς έτσι τα αποτελέσματα θα είναι πιο εμφανή σε λιγότερο μικρό χρονικό διάστημα.

Για να επιτευχθεί η σύσφιξη των κοιλιακών, απαιτείται ο συνδυασμός των πλειομετρικών ασκήσεων με την αερόβια άσκηση υψηλής έντασης. Με αυτόν τον τρόπο το λίπος σταδιακά θα καίγεται από όλο το σώμα ενώ παράλληλα θα ενδυναμώνουν όλοι οι μύες του κορμού και της κοιλιάς.

flat belly2

Εκτός από τους απλούς κοιλιακούς, η άσκηση που σμιλεύει τους μύες είναι η σανίδα. Η άσκηση αυτή επειδή προκαλεί την ταυτόχρονη σύσφιξη όλων των μυών της κοιλιάς εγγυάται άμεσα και εμφανή αποτελέσματα με μερικές μόνο επαναλήψεις.

Η γράμμωση της κοιλιάς ωστόσο δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της έντονης και συστηματικής γυμναστικής. Η διατροφή διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στην προσπάθεια απώλειας του κοιλιακού λίπους και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να αποφεύγεται κυρίως η ζάχαρη, το αλκοόλ και τα λίπη. Στο καθημερινό διατροφικό πρόγραμμα οι τροφές αυτές οφείλουν να αντικαθιστώνται από λαχανικά, φρούτα, τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες και φυσικά με νερό.

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές το κοιλιακό λίπος, το βάσανο των γυναικών, θα εξαλειφθεί ανώδυνα και χωρίς εξαντλητικές δίαιτες που είναι επικίνδυνες για την υγεία του οργανισμού.

- Διαφήμιση -