- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

Η αντίστροφη μέτρηση για το καλοκαίρι έχει ήδη ξεκινήσει και καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει, η θάλασσα μοιάζει σαν όαση. Στην παραλιακή Αττική οι επιλογές για να απολαύσει κάποιος τη θάλασσα δεν περιορίζονται μόνο στις οργανωμένες παραλίες και τα καφέ «πάνω στο κύμα».Η θάλασσα είναι επίσης συνυφασμένη με την ιστιοπλοΐα, το windsurf, τη βόλτα με ιστιοσανίδες καθώς και άλλες θαλάσσιες αθλητικές δραστηριότητες.

Στον Δήμο Αλίμου, ο Ναυτικός Όμιλος Αλίμου, ο οποίος μετράει ήδη 33 χρόνια ζωής, αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό αθλητικό σωματείο, μέλος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας που προάγει την ανάπτυξη του ναυταθλητισμού εδώ και πολλές δεκαετίες.

Ο κ. Δημήτρης Γκανιάτσος, προπονητής του Ομίλου, μιλώντας στο Attica Coast επεσήμανε ότι ο συγκεκριμένος Ναυτικός Όμιλος είναι ο μοναδικός που διαθέτει δική του παραλία, σε αντίθεση με άλλους αντίστοιχους ομίλους της παραλιακής.

no4

«Στην παραλία Παλαιά Λουτρά η διασκέδαση και το μπάνιο στη θάλασσα συνδυάζεται αρμονικά με τον αθλητισμό τόσο για τους μικρούς όσο και για τους μεγάλους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Γκανιάτσος.

Στον Ναυτικό Όμιλο Αλίμου, εκεί όπου «χτυπάει» η καρδιά της Ιστιοπλοΐας και του Windsurf, έμπειροι δάσκαλοι και προπονητές διδάσκουν την τεχνική των αθλημάτων και μυούν τα παιδιά στα μυστικά της θάλασσας, προσφέροντας μαθήματα όλο το χρόνο.

Φέτος, όπως τόνισε ο κ. Γκανιάτσος, ο Ναυτικός Όμιλος Αλίμου παραδίδει τα πιο οικονομικά μαθήματα Windsurf σε όλη την Αθήνα. Η τιμή διαμορφωμένη στα δεδομένα της σύγχρονης εποχής είναι εξαιρετικά ελκυστική για όσους θέλουν να διδαχθούν το συγκεκριμένο άθλημα. «Το Windsurf γνωρίζει ήδη μεγάλη απήχηση στα παιδιά ηλικίας 8 έως 14 ετών και στους νέους ηλικίας 28 έως 45 ετών», συμπλήρωσε ο προπονητής του Ομίλου.

sup

Βέβαια, εκτός από το Windsurf ένα άλλο κατεξοχήν θαλάσσιο άθλημα που γνωρίζει ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση στο κοινό είναι η Ιστιοπλοΐα. Τα παιδιά ή οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους έχουν τη δυνατότητα να μάθουν τα πάντα για το άθλημα, να σηκώσουν τα πανιά τους και με τη βοήθεια του αέρα να ταξιδέψουν στην απέραντη θάλασσα. Ιδιαίτερα οι νέοι αθλητές ηλικίας 6-16 ετών δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον να ζήσουν την εμπειρία της Ιστιοπλοΐας.

Στον Ναυτικό Όμιλο Αλίμου εκτός των άλλων παρέχονται και μαθήματα SUP (Stand Up Paddle Surfing).

Πρόκειται για ένα άθλημα το οποίο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στο εξωτερικό που σταδιακά έχει αποκτήσει πολλούς υποστηρικτές και στην Ελλάδα. Η δυσκολία του έγκειται στο γεγονός ότι η σανίδα γίνεται σε όρθια στάση του αθλητή, γεγονός που απαιτεί καλή ισορροπία και σωστή τεχνική. Πάντως, οι έμπειροι προπονητές της σχολής μπορούν να κάνουν ακόμα και τους αρχάριους  γρήγορα σε επαγγελματίες.

no1

«Στον Ναυτικό Όμιλο Αλίμου υπάρχουν ήδη 18 ενεργοί αθλητές στο Windsurfing και 20 στο SUP. Οι περισσότεροι αθλητές του Ομίλου συμμετέχουν κάθε χρόνο σε πανελλήνια πρωταθλήματα και διασυλλογικούς αγώνες φέρνοντας σημαντικές διακρίσεις», συμπλήρωσε στη συνέντευξή του ο κ. Δημήτρης Γκανιάτσος.

Στο τέλος της καλοκαιρινής περιόδου ο Ναυτικός Όμιλος Αλίμου θα διοργανώσει αθλητικά events και δραστηριότητες, οι οποίες θα έχουν ως κεντρικό άξονα την καλλιέργεια του αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας μέσα από την εμπειρία των θαλάσσιων αθλημάτων.

no5

 

 

 

 

- Διαφήμιση -