- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

Το δύσκολο έργο των εθελοντών του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού συνεχίζεται ακόμα και σήμερα. Υπό δύσκολες συνθήκες συνεχίζει να στηρίζει τους ανασφάλιστους, άνεργους πολίτες που δεν έχουν πρόσβαση στο ελληνικό Σύστημα Υγείας χάρη στη σκληρή εργασία και την προσφορά πλήθους εθελοντών.

Η προσπάθεια του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού έχει γίνει γνωστή και στο εξωτερικό και οι εκδηλώσεις στήριξης και οι σχετικές ομιλίες είναι πολλές και ενθαρρυντικές. Μεγάλο μέρος μάλιστα της δυναμικής του Ιατρείου προέρχεται από τους υποστηρικτές και φίλους του οργανισμού σε όλο τον κόσμο.

Πρόσφατοι επισκέπτες του βουλευτές του γερμανικού κοινοβουλίου, μέλη διακομματικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας της Επιτροπής Υγείας, οι οποίοι κατέφτασαν στην Ελλάδα προκειμένου να επισκεφτούν χώρους Υγείας.

Οι βουλευτές πριν επισκεφτούν το Μητροπολιτικό Ιατρείο, πήγαν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ώστε να διαπιστώσουν από κοντά τις συνθήκες που επικρατούν στους χώρους περίθαλψης της χώρας, την περίοδο της κρίσης.

G2

Η κα Σακουλή Ντίνα, μέλος της Επιτροπής Επικοινωνίας του ΜΚΙΕ, ενημέρωσε το Attica Coast σχετικά με το πώς εξελίχθηκε η επίσκεψη των Γερμανών: «Προχωρήσαμε σε λεπτομερή ανάλυση της τραγικής κατάστασης του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας τα τελευταία 4 χρόνια, συζητήσαμε για τις μνημονιακές πολιτικές που στέρησαν την ιατρική περίθαλψη σε χιλιάδες ανασφάλιστους ασθενείς και τις συνθήκες που έδωσαν ώθηση στη δημιουργία του κοινωνικού ιατρείου».

G3

Κατά την επίσκεψή των Βουλευτών- αντιπροσώπων από όλα τα κόμματα της γερμανικής Βουλής, οι εθελοντές του Ιατρείου τους επισήμαναν τα προβλήματα πρόσβασης 30.000 ανασφάλιστων πολιτών σε φάρμακα, διαγνωστικές εξετάσεις και δευτεροβάθμια ιατρική φροντίδα, τουλάχιστον τα τελευταία 3,5 χρόνια που λειτουργεί το ΜΚΙΕ.

Όπως πληροφορηθήκαμε από την κα Σακουλή, οι Γερμανοί Βουλευτές αφού άκουσαν με προσοχή και προβληματισμό τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται καθημερινά από τους εθελοντές του ΜΚΙΕ, εμφανίστηκαν πρόθυμοι να προσφέρουν με όποιο τρόπο μπορούν, αναγνωρίζοντας ότι τα υφεσιακά μέτρα και η μείωση των δαπανών για την υγεία έχουν καταστροφικές συνέπειες για το κοινωνικό και βιοτικό επίπεδο των πολιτών.

«Η καλύτερη βοήθεια στο έργο μας είναι η ενημέρωση του γερμανικού λαού και η άσκηση πίεσης προς  τη γερμανική κυβέρνηση να αλλάξει την πολιτική της απέναντι στη χώρα μας», δήλωσαν οι εθελοντές του Ιατρείου, υπογραμμίζοντας ότι η λύση μπορεί να βρεθεί μόνο στο πλαίσιο αλλαγής της οικονομικής πολιτικής της χώρας.

Στο τέλος της επίσκεψης οι βουλευτές που επισκέφθηκαν το ΜΚΙΕ, παρέλαβαν έναν φάκελο με τα αναλυτικά στοιχεία που απεικονίζουν την τραγική κατάσταση του Συστήματος Υγείας της Ελλάδας και τις συνέπειες της αδίστακτης πολιτικής που ασκήθηκε τα τελευταία χρόνια με τεράστιες επιπτώσεις στις ζωές χιλιάδων ανασφαλίστων.

G5

Πάντως η κα Σακουλή στη συνομιλία μας φάνηκε ιδιαίτερα επιφυλακτική για τον αν οι Γερμανοί βουλευτές, μεταφέροντας την εμπειρία τους στον υπόλοιπο γερμανικό λαό και τα μέλη του Κοινοβουλίου, εισακουστούν έτσι ώστε να ανατραπεί η συγκεκριμένη κατάσταση. Μάλιστα, η ίδια τόνισε ότι μέχρι ώρας η ιστορία έχει δείξει ότι η Γερμανία δεν έχει ανταποκριθεί σε όλες τις δεσμεύσεις της για ενίσχυση της Ελλάδας που αντιμετωπίζει το «τέρας της οικονομικής ύφεσης» τα τελευταία 4 χρόνια.

- Διαφήμιση -