- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Οι βουτιές στα δροσερά νερά της θάλασσας, που σβήνουν τις καυτές ακτίνες του ήλιου από το σώμα, αποτελούν απόλαυση για όλους τους λουόμενους. Ωστόσο υπάρχουν και ορισμένοι που θεωρούν ότι το μπάνιο στη θάλασσα γίνεται ακόμα καλύτερο χωρίς τα «περιττά» beachwear και το μαγιό.

Για τους «εραστές» του γυμνισμού που θέλουν να απολαμβάνουν το μπάνιο τους γυμνοί, το Attica Coast αναζήτησε τις ιδανικές παραλίες της παραλιακής Αττικής, οι οποίες επιτρέπουν τον γυμνισμό αλλά διαθέτουν και υπέροχα κρυστάλλινα νερά.

Στα «Λιμανάκια» της Βουλιαγμένης οι φίλοι του γυμνισμού, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ελεύθερα το μπάνιο τους, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα, «κρυμμένοι» ανάμεσα στα βραχάκια και τους φυσικούς κολπίσκους που έχουν σχηματιστεί εκεί που σκάει το κύμα. Αν και η κατάβαση στην παραλία είναι λίγο δύσκολη, το τοπίο με την άγρια ομορφιά του θα σας αποζημιώσει. Η γυμνή φύση που απλώνεται γύρω γύρω ταιριάζει απόλυτα με τον χαρακτήρα της παραλίας.

ribas

Ένα από τα πιο φημισμένα σημεία συνάντησης των γυμνιστών για τα καλοκαιρινά μπάνια είναι εδώ και δεκαετίες ο απομονωμένος κόλπος κάτω από το κέντρο Riba’s στη Βάρκιζα, από το οποίο έχει πάρει και το όνομά του. Εκεί η πραγματική ομορφιά του ανθρώπινου σώματος συναντιέται με την παρθένα φύση που «ντύνει» με πράσινους και μπλε χρωματισμούς το τοπίο.

Με θέα τον επιβλητικό αρχαίο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, στην παραλία που κρύβεται ανάμεσα σε ψηλούς βράχους οι γυμνιστές έχουν την ευκαιρία να αποβάλλουν την «προστατευτική τους ασπίδα» και να αφεθούν στις απολαύσεις και τις ομορφιές της φύσης. Τα καθαρά νερά, τα μικρά βότσαλα και το εκθαμβωτικό ηλιοβασίλεμα με φόντο τα απομεινάρια του ελληνικού πολιτισμού προκαλούν δέος σε κάθε επισκέπτη.

erwtosphlia

Οδεύοντας προς τον Ναό του Ποσειδώνα και τη συνάντηση με την ιστορία, θα βρείτε στον δρόμο σας μια αρκετά απομονωμένη παραλία με λευκά βότσαλα στην περιοχή των Λεγραινών. Μία ταμπέλα που γράφει «προς ΚΑΠΕ» σας υποδεικνύει τον δρόμο προς την απελευθέρωση. Κατεβαίνοντας τα λίγα σκαλοπάτια που θα συναντήσετε θα πρέπει να αναζητήσετε ένα μονοπάτι που οδηγεί σε μικρά βραχάκια. Αφού τα προσπεράσετε θα έχετε φτάσει στον προορισμό σας. Η παραλία με τα κρυστάλλινα νερά και την απέραντη θέα στη θάλασσα είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να βρεθούν σε τετ- α- τετ μόνο με τη φύση.

gymnistes3

Τέλος, ανάμεσα στη Σαρωνίδα και την Ανάβυσσο υπάρχει μια παραλία- καταφύγιο όπου συνυπάρχουν τόσο οι γυμνιστές όσο και οι υπόλοιποι λουόμενοι. Ωστόσο, το ιδανικό σημείο στην παραλία για να πετάξετε το μαγιό σας και να αφεθείτε στα δροσερά κύματα είναι στο βόρειο τμήμα της ακτής, ακριβώς κάτω από το ξενοδοχειακό συγκρότημα «Μαύρο Λιθάρι».

- Διαφήμιση -