- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Την περασμένη Παρασκευή 8 Μαΐου οι εφευρέσεις του Αρχιμήδη πήραν σάρκα και οστά μπροστά στα έκπληκτα μάτια μικρών και μεγάλων στην διήμερη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης (Ο.Α.Π.Π.Α) και η Λογοτεχνική Ομάδα του Λυκείου Βουλιαγμένης, στον χώρο του Λυκείου της Βουλιαγμένης.

Την πρώτη μέρα της εκδήλωσης η Λογοτεχνική Ομάδα του Λυκείου με τις οδηγίες των καθηγητών, κ. Βαρούχη, κα. Μανώλη και της διευθύντριας του Λυκείου κα. Μούτσου, ξενάγησε τους επισκέπτες στον εκπληκτικό κόσμο του Αρχιμήδη, του Έλληνα μαθηματικού, φυσικού, μηχανικού, εφευρέτη, αστρονόμου. Έπειτα οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να κάνουν ένα ταξίδι στο χρόνο κα να γνωρίσουν όλα τα επιτεύγματα, τα άπειρα τεχνολογικά θαύματα, τους αυτοματισμούς, τις κατασκευές.

IMG_3126

Τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι επισκέπτες εξεπλάγησαν με το πρώτο ρομπότ της αρχαιότητας «τη θεραπαινίδα του Φίλωνα», το πρώτο laptop, δηλαδή τον μηχανισμό των Αντικυθήρων και τον πρώτο κινηματογράφο, τον μηχανισμό του Ήρωνα και άλλα πολλά.

Στην εντυπωσιακή έκθεση ξεναγήθηκαν τα σχολεία της περιοχής, ενώ στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν ο αντιπρόεδρος του ΟΑΠΠΑ, κ. Αγαλιώτης, ο συμπαραστάτης του Δημότη κ. Ελευθερίου και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βουλιαγμένης κα Λεντή.

Και ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από τις εφευρέσεις του μεγάλου Έλληνα επιστήμονα και από τις εξαιρετικά σύγχρονες κατασκευές που δημιούργησε ο ιδρυτής του μουσείου αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας κ. Κοτσανάς για να παρουσιαστούν ως εκθέματα στο μουσείο.

IMG_3215

- Διαφήμιση -