- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Τα σχολεία οδεύουν προς το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς και το αιώνιο πρόβλημα των εργαζόμενων γονέων σχετικά με το πού θα απασχολούνται τα παιδιά τους κατά τη θερινή περίοδο αναζωπυρώνεται μία ακόμα φορά.

Ωστόσο ο Δήμος Γλυφάδας, αυτό το καλοκαίρι δίνει τη λύση στους γονείς διοργανώνοντας ένα θερινό πρόγραμμα ημερήσιας δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 6-14 ετών.

 

Πρωταρχικός στόχος του προγράμματος είναι τόσο η στήριξη των οικογενειών των κατοίκων της Γλυφάδας όσο και η προσφορά ψυχαγωγίας, δημιουργικής απασχόλησης και γνώσης στα παιδιά.

 

Κατά τη διάρκεια του θερινού προγράμματος απασχόλησης έχουν προγραμματιστεί ένα πλήθος αθλητικών δραστηριοτήτων, πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δράσεων, και πολλών άλλων δραστηριοτήτων με εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Τα παιδιά επίσης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν Έλληνες πρωταθλητές από διάφορα αθλήματα, έτσι ώστε να αγαπήσουν ακόμα περισσότερο τον αθλητισμό μέσα από τα υγιή πρότυπα.

 

Σημαντικό κομμάτι του προγράμματος είναι και η ανάπτυξη του αισθήματος κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης των παιδιών, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν τις κοινωνικές τους ευαισθησίες μέσα από δημιουργικές, εκφραστικές δραστηριότητες.

apasxolisi2

 

Εκτός των άλλων το παιχνίδι, ως επιμορφωτικό και ψυχαγωγικό «εργαλείο» είναι επίσης σημαντικό για όλα τα παιδιά. Στο πρόγραμμα οι μικροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν στα κρυστάλλινα νερά της παραλιακής Αττικής, να παίξουν ομαδικά παιχνίδια στην άμμο αλλά και να συμμετάσχουν σε περιπέτειες με τους φίλους τους, με στόχο να αναπτύξουν σχέσεις φιλίας και συντροφικότητας.

Τέλος, στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται περιηγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, επισκέψεις σε μουσεία και εκδρομές με επιμορφωτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, δίνοντας στα παιδιά τη δυνατότητα να αθληθούν, να εκφραστούν και να κοινωνικοποιηθούν ακόμα περισσότερο.

Συνολικά, το θερινό πρόγραμμα θα διαρκέσει 5 εβδομάδες (22 Ιουνίου έως 24 Ιουλίου). Οι γονείς που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα πρέπει να κάνουν την εγγραφή τους στο Παλαιό Δημαρχείο, στο Τμήμα Παιδείας από τις 8 έως τις 17 Ιουνίου.

 

- Διαφήμιση -