- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

Ο υδράργυρος στο κλεινόν άστυ σταδιακά ανεβαίνει όλο και υψηλότερα, ωθώντας τους κατοίκους σε αναζήτηση καθαρών ακτών και φιλόξενων παραλιών.

Το Attica Coast μετά από έρευνα ανακάλυψε τις πιο μαγευτικές, άγνωστες, παραλίες της παραλιακής Αττικής που αξίζει να επισκεφθείτε για να κάνετε «βουτιά» μακριά από τη ρουτίνα.

Η Κακιά Θάλασσα, στην περιοχή της Κερατέας, αντίθετα με το όνομά της αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λουόμενους που θέλουν να απολαύσουν μπάνιο σε καθαρά νερά και παιχνίδια πάνω στα βότσαλα. Η παραλία δεν έχει είσοδο αλλά διαθέτει ξαπλώστρες, ομπρέλες και αναψυκτήριο που σερβίρει δροσερό καφέ και ροφήματα που ξεδιψούν τους επισκέπτες μετά την ηλιοθεραπεία. Μπορεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες να συναντήσετε λίγο συνωστισμό, όμως σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται με τη «λαοθάλασσα» που «πνίγει» τις παραλίες στα προάστια της πρωτεύουσας.

kakia thalassa

Στην απέραντη παραλία της Ψάθας, που εκτείνεται σε ένα κομμάτι της Δυτικής Αττικής, σε κοντινή απόσταση από τον παραθεριστικό οικισμό των Βιλίων, το καλοκαιρινό μπάνιο δεν είναι απλώς ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα. Πολύ περισσότερο είναι ένα δροσιστικό ταξίδι σε ένα κόσμο με γαλαζοπράσινα νερά που ταιριάζουν αρμονικά με το πράσινο της φύσης. Παρόλο που δεν είναι οργανωμένη η παραλία, εκεί συνωστίζονται ταβερνάκια ουζερί και καφέ όπου μπορείτε να ξεδιψάσετε ανά πάσα στιγμή.

psatha2

Αν πιστεύετε στον έρωτα με την πρώτη ματιά, είναι σίγουρο ότι θα ερωτευτείτε την παραλία Ερωτοσπηλιά στο Πόρτο Ράφτη, η οποία ξεπροβάλλει σε μικρή απόσταση από τον ομώνυμο οικισμό. Η πιο «ερωτική» παραλία της Αττικής σαγηνεύει τους επισκέπτες της με την χρυσαφένια αμμουδιά και τις εντυπωσιακές σπηλιές της που προσφέρονται για ατελείωτη εξερεύνηση. Ευτυχώς, δεν είναι οργανωμένη, οπότε έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε την «παρθένα» παραλία ξαπλωμένοι στην πετσέτα σας και κάνοντας ηλιοθεραπεία.

erwtosphlia

Μπορεί το ταξίδι ως το Πόρτο Γερμενό να μοιάζει περισσότερο με εκδρομή παρά με σύντομη απόδραση από την πόλη, όμως η απαράμιλλης ομορφιάς παραλία του θα σας ανταμείψει. Τα νερά του Κορινθιακού που βρέχουν τη βοτσαλωτή παραλία είναι τόσο καθαρά και συνήθως ήρεμα που μπορείτε να δείτε στο βυθό τις πολύχρωμες πετρούλες και τα κοχύλια. Το μόνο που χρειάζεται να πάρετε μαζί σας είναι μια πετσέτα και ένα γρήγορο σνακ για να απολαύσετε με τις ώρες την παραλία που τόσο απλόχερα προίκισε η φύση. Ο συνωστισμός τα Σαββατοκύριακα κυρίως είναι αναμενόμενος, όμως δεν αρκετός για να σας αποτρέψει από το να κάνετε εκεί τη βουτιά σας.

porto germeno

Τέλος, για εσάς που προτιμάτε την πιο κοσμοπολίτικη εκδοχή της παραλίας, η οργανωμένη παραλία Καράβι του Σχοινιά είναι ο ιδανικός προορισμός. Εκεί το βλέμμα «ταξιδεύει» στην αμμουδιά 100 στρεμμάτων που περιβάλλεται από τα καταγάλανα νερά της θάλασσας. Το όμορφο τοπίο συνδυάζεται αρμονικά με την διασκέδαση και τις αθλητικές δραστηριότητες -Beach Volley, windsurfing και SUP- που παρέχονται στους λουόμενους. Κάτω από την ομπρέλα σας μπορείτε να απολαύσετε επίσης δροσιστικά κοκτέιλ και άλλα παγωμένα ροφήματα τα οποία προσφέρονται από το beach bar.

karabi sxoinia

 

 

 

 

 

 

- Διαφήμιση -