- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

«Φουρτούνες» προκαλεί η υπόθεση της διαφαινόμενης πώλησης του 51% του ΟΛΠ , καθώς υπάρχουν αντιρρήσεις και προβληματισμοί σε φορείς, αυτοδιοίκηση και πολιτικό προσωπικό. . Η κυβέρνηση μέσω του ΤΑΙΠΕΔ (όπως έγραψε ήδη το atticacoast) φαίνεται αποφασισμένη να παραχωρήσει το 51% και τα τη διάρκεια μια 4ετίας άλλα 4% ανά έτος, ήτοι συνολικά το 67% του ΟΛΠ στην Cosco.
Το «δέλεαρ» της παραχώρησης ανταλλαγμάτων σε υπό διαμόρφωση Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία απορρίπτεται, σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο από το δήμο Πειραιά όσο και από το δήμο Περάματος. Αν και με διαφορετικές πολιτικές στοχεύσεις ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης δε φαίνεται διατεθειμένος να δεχθεί το υπό συγκρότηση Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πειραιά να αναλάβει τη ζημιογόνο – ούτως ή άλλως – ακτοπλοϊκή υπηρεσία. Αλλά και ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης φέρεται να δηλώνει σε συνομιλητές του ότι εν πρόκειται να δεχθεί το υποτιθέμενο «δέλεαρ» της παραχώρησης ενός κοινού Λιμενικού ταμείου Περάματος – Σαλαμίνας που θα εισπράττει τα έσοδα του σχετικού Πορθμείου, αφήνει δε να εννοηθεί πως θα είναι ο πρώτος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ που θα κηρύξει «αντάρτικο» κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ εάν θεμελιώδεις διακηρύξεις της πόλης του Περάματος δεν ικανοποιηθούν.

Στο φόντο αυτό ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας εκτιμά, σύμφωνα με πληροφορίες, πως υπάρχει ακόμα πολύς «δρόμος» για την όποια κατάληξη, της παραχώρησης ή μη του όποιου ποσοστού του ΟΛΠ. Το μόνο δεδομένο είναι ότι η μετάβαση από τη μαξιμαλιστική ρητορική της προεκλογικής κατάστασης στην υποχρεωτική «προσγείωση» στην πραγματικότητα θα είναι επώδυνη και τελικά θα εκθέσει πρόσωπα και πράγματα.

Πηγή: portnet.gr

- Διαφήμιση -