- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Με ανοιχτά ακόμα «ζητήματα αγκάθια», όπως το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος , το ασφαλιστικό κ.α , αλλά και με ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος , η Ελληνική Κυβέρνηση προσέρχεται στην συνεδρίαση του Eurogroup προσδοκώντας μια δήλωση που θα καταγράφει πρόοδο και επικείμενη Συμφωνία , ώστε να μπορέσει μέσω αυτής να ζητήσει ενίσχυση της ρευστότητας από την ΕΚΤ.
Αν και οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν πως οι αρχικές σκέψεις για το Eurogroup δεν προβλέπουν κάποια ανάλογη δήλωση , ωστόσο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας , έστειλε το ανάλογο μήνυμα κατά την μαραθώνια συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου.
Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου ανέφεραν ότι στο Κυβερνητικό Συμβούλιο επιβεβαιώθηκε η θέση της κυβέρνησης για την ανάγκη επίτευξης μιας αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας, που θα κινείται στο πλαίσιο της πρόσφατης λαϊκής εντολής.
Θέλουμε στο αυριανό Eurogroup να υπάρξει σαφής καταγραφή της προόδου που έχει επιτευχθεί το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, η επίτευξη της όποιας συμφωνίας πρέπει να είναι στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει, ανέφερε -σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου- ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου, η οποία συνεχίζεται.

Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι η Ελλάδα έχει καταβάλλει καταγεγραμμένες προσπάθειες και είναι απολύτως συνεπής στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών της, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα και τη βούλησή της για την επίτευξη αμοιβαίας, επωφελούς συμφωνίας, για την οποία όμως πρέπει να προβούν σε κινήσεις και οι εταίροι.

Κύκλοι της κυβέρνησης εκτιμούν ότι μια θετική καταγραφή στο ανακοινωθέν του αυριανού Eurogroup θα ισοδυναμεί με θετικό και αισιόδοξο μήνυμα, στην προοπτική επίτευξης συμφωνίας και ταυτόχρονα θα είναι ένα μήνυμα προς την ΕΚΤ για χαλάρωση των ασφυκτικών, οικονομικών πλαισίων της χώρας.
Το βράδυ της Κυριακής συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία και το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία της Κουμουνδούρου.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει προβληματισμός μεταξύ στελεχών για το ενδεχόμενο το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης να είναι ένας οδυνηρός συμβιβασμός. Μεταξύ αυτών, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες προτείνει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος πριν από την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης ενημέρωσε τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία των διαπραγματεύσεων και το στόχο για έντιμο συμβιβασμό, τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης, καθώς και τις απαιτήσεις των εταίρων.

- Διαφήμιση -