- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Οι όμορφες και καθαρές Αττικές ακτές προσφέρονται το καλοκαίρι τόσο για ξεκούραση όσο και για κολύμβηση, το είδος της γυμναστικής που προσφέρει τις καλύτερες καύσεις, πυροδοτεί τον μεταβολισμό και ενδυναμώνει ολόκληρο το σώμα.

Η κολύμβηση στη θάλασσα είναι το κατεξοχήν άθλημα που προτείνεται για τους ανθρώπους κάθε ηλικίας, φύλου και φυσικής κατάστασης ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που η άθληση στο γυμναστήριο ή σε εξωτερικούς χώρους δυσχεραίνεται από τις υψηλές θερμοκρασίες και τον ήλιο.

Με «όπλο» τη διάθεσή σας και ένα ζευγάρι βατραχοπέδιλα έχετε τη δυνατότητα μέσα στη θάλασσα να απολαμβάνετε ταυτόχρονα το δροσερό νερό αλλά και τα οφέλη της γυμναστικής στο σώμα σας. Το γεγονός ότι η αντίσταση του νερού είναι περίπου δώδεκα φορές μεγαλύτερη από αυτή του αέρα και σε συνδυασμό με την άνωση που εξαλείφει την βαρύτητα, λειτουργεί θετικά για το σώμα  σας καθώς μπορείτε να γυμναστείτε δυναμικά αποφεύγοντας το κίνδυνο τραυματισμών.

TALIWANG, 25/6 - LIBURAN ANAK PANTAI. Seorang anak bermain air di pinggiran pantai Poto Tano, Kecamatan Poto Tano,Taliwang, Kabupaten

Το τακτικό κολύμπι για περίπου 20 έως 30 λεπτά μέσα στο νερό είναι ο καλύτερος αρωγός για ένα υγιές και γυμνασμένο σώμα, χωρίς την επιβάρυνση του κόστους της συνδρομής στο γυμναστήριο και χωρίς τη μονότονη άσκηση με τα κάπως παρωχημένα όργανα του γυμναστηρίου. Μάλιστα, η συνεχής αντίσταση του νερού σε κάθε κίνηση που κάνετε, προσφέρει τη δυνατότητα έντονης, εντατικής άσκησης που ισοδυναμεί με την γυμναστική αντίστοιχων προγραμμάτων στο γυμναστήριο.

fit sea1

Τα καθαρά και όμορφα νερά ολόκληρης της παραλιακής ακτογραμμής τα καλοκαίρια γεμίζουν από επίδοξους κολυμβητές που με τον κατάλληλο εξοπλισμό –γάντια, βαράκια- «εξερευνούν» για ώρες τη θάλασσα.

Και φυσικά το κολύμπι εκτός από ιδανική μορφή άσκησης, αποτελεί σημαντικό «εργαλείο» αποκατάστασης από τραυματισμούς, ατυχήματα, ασθένειες ενώ παράλληλα επιβραδύνει τη γήρανση και τονώνει την καρδιά.

fit sea2

Η εξόρμηση στις παραλίες της Αττικής έχει λοιπόν διττό όφελος τόσο για το πνεύμα όσο και για το σώμα σας. Η απόδραση από τη ρουτίνα, η επαφή με τη θάλασσα καθώς και η κοινωνικοποίηση με άλλους ανθρώπους συνδυαστικά επιδρούν θετικά τόσο στην τόνωση της ψυχολογίας σας όσο και στην ενίσχυση της φυσικής σας κατάστασης.

 

 

 

- Διαφήμιση -