- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Πειραιά βράβευσε την περασμένη Παρασκευή τους μαθητές τριών σχολείων του Δήμου για τη συμμετοχή τους στη δράση «Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης».

Συνολικά οι μαθητές του 9ου Γυμνασίου Πειραιά κατόρθωσαν να ανακυκλώσουν περίπου 8.550 πλαστικές και χάρτινες κυρίως συσκευασίες, καταλαμβάνοντας το πρώτο βραβείο για τη σημαντική τους προσφορά και την καλλιεργημένη οικολογική τους συνείδηση. Όλοι μαθητές του τμήματος που συμμετείχαν στην ανακύκλωση βραβεύθηκαν με ένα «tablet».

Οι μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά κατέλαβαν τη δεύτερη θέση ανακυκλώνοντας 1.624 συσκευασίες και ως ανταμοιβή για το κοπιαστικό έργο τους έλαβαν μια ηλεκτρονική συσκευή αναπαραγωγής μουσικής. Στην τρίτη θέση της κατάταξης βρέθηκε το 20ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης καθώς κατάφερε να ανακυκλώσει 286 συσκευασίες.

IMG_2386

Μικρότερη ή μεγαλύτερη η προσφορά των μαθητών είναι αξιόλογη και ενθαρρυντική και για τους υπόλοιπους πολίτες, οι οποίοι οφείλουν να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. Αφιερώνοντας απλώς ελάχιστο χρόνο στην ανακύκλωση όλοι μπορούν να συμμετάσχουν ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Οι «Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» τελούν μάλιστα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου και διοργανώνονται  από το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών «Ανταποδοτική Ανακύκλωση».

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης ο οποίος βράβευσε του μικρούς μαθητές υπογράμμισε ότι η ανταποδοτική ανακύκλωση είναι μια συνολική αξιέπαινη προσπάθεια όλων των μαθητών. «Η ελπίδα μας είναι αυτές οι ηλικίες, των 10 ετών, των 12 ετών, ίσως και μικρότερα παιδιά, τα οποία αποκτούν ευτυχώς για τον τόπο, ευτυχώς για την χώρα και ευτυχώς για τον Πειραιά εξειδικευμένα, μια διαφορετική, καλύτερη νοοτροπία, καλύτερη αγωγή, καλύτερη παιδεία σε αυτά τα θέματα. Είναι πράγματι, η ελπίδα να αναστραφεί αυτή η κακή πορεία των πραγμάτων σε σχέση με το περιβάλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά στη σύντομη ομιλία του.

IMG_2380

Ο ίδιος δεσμεύθηκε επίσης να δημιουργήσει μια εκστρατεία ενημέρωσης των κατοίκων, των σχολείων και των καταστηματαρχών προκειμένου να γίνει ακόμα μεγαλύτερη και συντονισμένη προσπάθεια ανακύκλωσης.

Η κουλτούρα της ανακύκλωσης οφείλει σταδιακά να γίνει κομμάτι της καθημερινότητας των ανθρώπων διότι μέσα από αυτήν μπορεί να σωθεί ο πλανήτης, ήταν το γενικό μήνυμα της εκδήλωσης.

- Διαφήμιση -