- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Η θάλασσα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη ζωή, τη διασκέδαση και τις αθλητικές δραστηριότητες στην παραλιακή Αττική. Η ιστιοπλοΐα είναι ένα από τα αθλήματα που γεννήθηκε στη θάλασσα και αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τους ανθρώπους που ζουν κατά μήκος της παραλιακής αττικής ακτογραμμής.

Αυτήν ακριβώς την παράδοση συνεχίζει ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Βούλας, που διοργάνωσε και φέτος το 21ο Κύπελλο Άνοιξης με ένα σύνολο ιστιοπλοϊκών αγώνων στην ευρύτερη περιοχή του Σαρωνικού.

Επικοινωνήσαμε με τον έφορο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης του ΝΑΟΒ, κ. Θοδωρή Γιοβάνογλου, ο οποίος ξεκίνησε την κουβέντα μας λέγοντας πως η σειρά αγώνων ολοκληρώθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία, αναδεικνύοντας ουσιαστικά τη Βούλα σε «πρωτεύουσα της ιστιοπλοΐας».

naov2

«Η τριήμερη ανοιξιάτικη ιστιοπλοϊκή διοργάνωση αποτελείται από σύντομες διαδρομές των σκαφών Ανοικτής Θαλάσσης μέχρι το νησάκι του Πατρόκλου, από παράκτιες διαδρομές που πραγματοποιούνται κατά μήκος της Βούλας αλλά και από τη μακρινή διαδρομή που φέτος είχε προορισμό το λιμάνι της Κέας» μας τόνισε ο κ. Γιοβάνογλου.

Όπως υπογράμμισε η απήχηση του Κυπέλλου Άνοιξης αυξάνεται συνεχώς μεταξύ των Ιστιοπλόων του Σαρωνικού, παρά το γεγονός ότι η οικονομική κρίση τα τελευταία χρόνια έχει πλήξει και τον τομέα της Ιστιοπλοΐας.

«Τα τελευταία 10 χρόνια στους αγώνες συμμετέχουν τουλάχιστον 70 έως 80 σκάφη με συνολικά περισσότερους από 400 διαγωνιζόμενους» μας είπε γεμάτος ικανοποίηση ο έφορος Ιστιοπλοΐας του ΝΑΟΒ.

naov 3

Πάντως και ο Δήμος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης αναγνωρίζοντας την αξία του ναυταθλητισμού στη ζωή των δημοτών του, βοηθάει και στηρίζει τον ΝΑΟΒ, ο οποίος αποτελεί έναν από τους καλύτερους και άρτια οργανωμένους ομίλους Ιστιοπλοΐας στην παραλιακή Αττική.

Όλο και περισσότεροι πολίτες επιλέγουν τον ΝΑΟΒ για να διδαχθούν την τεχνική της ιστιοπλοΐας και να μυηθούν στα μυστικά του αθλήματος, γιατί ο συγκεκριμένος όμιλος διατηρεί χαμηλές τιμές στα δίδακτρα εκμάθησης της ιστιοπλοΐας και πραγματοποιεί αθλητικές δράσεις και αγώνες με μεγάλη συνέπεια και άρτια οργάνωση.

naov

«Έπειτα από την επιτυχημένη διοργάνωση του Κυπέλλου Άνοιξης προγραμματίζουμε το επόμενο αθλητικό γεγονός, το οποίο θα περιλαμβάνει πρωτότυπους αγώνες ιστιοπλοΐας που φέρουν την ονομασία «Γουρουνόπουλο», μας πληροφόρησε ο κ. Γιοβάνογλου.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στις 28 Οκτωβρίου στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από τον όμιλο Βούλας και συγκαταλέγεται ανάμεσα στους σοβαρότερους ιστιοπλοϊκούς αγώνες πανελλαδικά.

- Διαφήμιση -