- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού συνεχίζει ακάθεκτο και με γοργούς ρυθμούς το έργο του προσφέροντας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε τουλάχιστον 1.078 ασθενείς, οι οποίοι απέκτησαν πρόσβαση στην υγεία μέσω του ΠΕΔΥ ή των δημοσίων νοσοκομείων.

Μάλιστα το ΜΚΙΕ κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων μηνών δεν περιορίστηκε απλώς στην παροχή φαρμάκων και ιατρικής περίθαλψης αλλά εξασφάλισε στους ανασφάλιστους ασθενείς τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν δωρεάν εργαστηριακές εξετάσεις και φυσιοθεραπείες.

Το Attica Coast θέλοντας να παρουσιάσει ολοκληρωμένη εικόνα του έργου του Οργανισμού συνομίλησε με τον κ. Χρήστο Σιδέρη, επικεφαλή της Ομάδας Επικοινωνίας και μέλος του συντονιστικού οργάνου του ΜΚΙΕ, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι η φήμη και η δράση του Ιατρείου συνεχίζει να βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση από φίλους και υποστηρικτές στο εξωτερικό.

mk3

«Υποδεχθήκαμε με μεγάλη χαρά πολλούς φίλους του Οργανισμού από το εξωτερικό και ιδιαίτερα Γερμανούς ακτιβιστές και γιατρούς που επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον να ενημερωθούν για το πώς το ιατρείο βοηθάει τους άπορους, ανασφάλιστους πολίτες να αποκτήσουν άμεση πρόσβαση στην υγεία και την περίθαλψη», τόνισε αρχικά ο κ. Σιδέρης.

Περισσότεροι από 22 δημοσιογράφοι, 3 διαφορετικές ομάδες ακτιβιστών και ακαδημαϊκών από το εξωτερικό, η διακομματική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της Επιτροπής Υγείας του Γερμανικού Κοινοβουλίου, και ομάδες φοιτητών από ξένες χώρες επισκέφθηκαν τα ιατρεία του Οργανισμού στο Ελληνικό για να διαπιστώσουν από πρώτο χέρι ότι οι άνθρωποι με την ελάχιστη διάθεση για προσφορά και αλληλεγγύη μπορούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες των άπορων συμπολιτών τους.

Η συστηματική δουλειά των εθελοντών και η άμεση ανταπόκριση του Οργανισμού στις προσκλήσεις των φίλων του από το εξωτερικό έχει δώσει νέα πνοή στη δράση του ΜΚΙΕ. Με την ομιλία του γιατρού και εθελοντή του οργανισμού Γιώργου Βήχα στο Αμβούργο της Γερμανίας, την παρουσία του ΜΚΙΕ στο συνέδριο Medi–Buero Bundeskongress στην Ιένα αλλά και την ομιλία της ψυχολόγου κα Μαρία Ρώτα, το κίνημα αλληλεγγύης άρχισε να επεκτείνεται στο εξωτερικό και να μετρά όλο και περισσότερα μέλη.

mkie6

Επιπλέον, το ΜΚΙΕ με εκπρόσωπο την εθελόντρια Ιωάννα Λυμπεροπούλου έδωσε το παρόν στο ετήσιο συνέδριο των δομών παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε πρόσφυγες και μετανάστες με θέμα: «Η υγειονομική περίθαλψη στην Ελλάδα υπό το πρίσμα της οικονομικής κρίσης. Οι εξελικτικές επιπτώσεις της πολιτικής των μνημονίων στο δημόσιο σύστημα υγείας. Οργάνωση και λειτουργία των εθελοντικών ιατροφαρμακευτικών δομών».

Όπως μας εξήγησε ο ίδιος ο κ. Σιδέρης η εκτενής παρουσίαση της κατάστασης που βιώνει η χώρα στα θέματα υγείας, η σκιαγράφηση της σοβαρότητας των προβλημάτων στο δημόσιο σύστημα υγείας και η ανάλυση των επιπτώσεων της μνημονιακής πολιτικής έχει σταδιακά λειτουργήσει ως μοχλός πολιτικής πίεσης για την ανατροπή της λιτότητας που επιβάλλει η Ευρώπη στη χώρα μας.

Πάντως, όπως ενημερωθήκαμε από τον επικεφαλή της Ομάδας Επικοινωνίας του ΜΚΙΕ το Ευρωκοινοβούλιο αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα ύπαρξης του Οργανισμού και το μέγεθος της προσφοράς του αποφάσισε να του απονείμει τιμητικό βραβείο.

mk4

 

Φυσικά και μέσα στο μήνα Ιούνιο το Ιατρείο δεν έπαψε να συγκεντρώνει φάρμακα και άλλα υλικά πρώτης ανάγκης από αλληλέγγυους φίλους του εσωτερικού και του εξωτερικού αλλά και να παραδίδει μεγάλες ποσότητες φαρμάκων και σε 14 νοσοκομεία που είχαν ανάγκη.

Στο τέλος της συζήτησής μας ο κ. Σιδέρης θέλησε να απευθύνει μια έκκληση προς όλους τους πολίτες να προσφέρουν ιατροφαρμακευτικά υλικά που θα χαρίσουν  την ευτυχία και την υγεία σε χιλιάδες ανασφάλιστους ασθενείς.

 

 

- Διαφήμιση -