- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος καθώς  από την Κυριακή 21 Ιουνίου ξεκίνησαν μια σειρά από ενδιαφέρουσες ανοιχτές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της γνωριμίας του με το κοινό.

Η Κυριακάτικη βραδιά  τα περιλάμβανε όλα:  Mουσική, τέχνη, αθλητισμό, φωτογραφία και πολλές εκπλήξεις για τους πρωταγωνιστές των εκδηλώσεων, τους μικρούς επισκέπτες του πάρκου.

Η γιορτή γνωριμίας με το κοινό πραγματοποιήθηκε αρχικά μέσα από ένα σημαντικό μουσικό ταξίδι με μπαλάντες, διαχρονικά και στοχαστικά τραγούδια του Διονύση Σαββόπουλου. Με δίαυλο τη μαγευτική φωνή του και το αναλλοίωτο στιλ του οι επισκέπτες ταξίδεψαν νοερά πίσω στην δεκαετία του ’60 και αναπόλησαν τα περασμένα με μεγάλη νοσταλγία. Στο μουσικό αυτό ταξίδι ο «Νιόνιος» δεν ήταν μόνος, αλλά συνοδευόταν από την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού και τη Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Πειραιά. Την παράσταση έκλεψε επίσης οι «Underground Youth Orchestra», ένα μουσικό σύνολο νέων που ανέβηκε στη σκηνή για να ερμηνεύσει σπουδαία κομμάτια όπως το «Θάλασσα πλατιά».

foto2

Παράλληλα στον πάρκο που θεωρείται ως ένα σπουδαίο δώρο για τους κατοίκους ολόκληρης της Αττικής, ο Βασίλης Μακρής παρουσίασε στο κοινό μέσα από το δικό του φωτογραφικό αισθητήριο, τη φωτογραφική έκθεση «Ενσάρκωση» που περιλαμβάνει φωτογραφίες με πρωταγωνιστές τους πρώτους χορευτές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (Μαρία Κουσούνη και Βαγγέλη Μπίκο).

Μεγάλοι και μικροί θαύμασαν το νέο κτίριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που δεσπόζει επιβλητικό στην επάνω πλευρά του Πάρκου ενώ κάποιοι άλλοι με διερευνητικό ύφος εξερευνούσαν σπιθαμή προς σπιθαμή το νέο δημιούργημα του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που έφερε νέα «πνοή πολιτισμού και ζωής» στην παραλιακή Αττική.

foto5

Σήμερα, Δευτέρα 22 Ιουνίου, το Πάρκο θα πλημμυρίσει και πάλι από μουσικές νότες μέσα από τις συναυλίες του Κουιντέτου Δημήτρη Καλαντζή & του The Wayne Escoffery Quartet. Η τζαζ θα συναντήσει τη δυτική μουσική αναδεικνύοντας την ευαισθησία και τον λυρισμό του συνθέτη. Με έμφαση στην τέχνη και τον πολιτισμό έχει προγραμματιστεί η προβολή του Video Art Project “Fireflies in the Night”. Εκτός από Πάρκο αναψυχής και πολιτισμού ο χώρος θα μετατραπεί σήμερα το βράδυ σε υπαίθριο σινεμά καθώς το πρόγραμμα περιλαμβάνει non-stop προβολές ορισμένων από τα πιο σημαντικά έργα της διεθνούς video art, που αποτελεί ένα από τα κυριότερα εικαστικά μέσα του τέλους του 20ου και του 21ου αιώνα.

foto3

Μέχρι την Τετάρτη 24 Ιουνίου το Πάρκο θα έχει ανοιχτές τις πύλες του περιμένοντας να «φιλοξενήσει» του επισκέπτες του σε ένα όμορφο, «ζεστό» περιβάλλον.

Φωτογραφίες: iefimerida.gr

 

 

- Διαφήμιση -