- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Ενώ τα  beach bar της παραλιακής έχουν απλώσεις ήδη τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες τους και ενώ η θάλασσα σταδιακά ζεσταίνεται από τον θερμό και λαμπερό ήλιο, όλο και περισσότεροι λουόμενοι, οικογένειες και παιδιά κάνουν τις εξορμήσεις τους στην παραλία.

Ωστόσο το μπάνιο και οι απολαύσεις της θάλασσας μπορεί να ελλοχεύουν πολλούς κινδύνους για τα μικρά παιδιά και γι΄αυτόν τον λόγο το Attica Coast συγκέντρωσε όλους τους κανόνες ασφαλείας που πρέπει να ακολουθούνται για να αποτελεί το κολύμπι την πιο αγαπημένη συνήθεια των παιδιών και των γονέων.

Βασικός και απαράβατος κανόνας κατά την εξόρμηση στην παραλία είναι τα παιδιά να παραμένουν υπό την επίβλεψη των ενηλίκων όλη τη διάρκεια της παραμονής στη θάλασσα, ιδιαίτερα όταν αυτά είναι προσχολικής ηλικίας.

paidakia

Τα παιδιά επίσης πρέπει πάντα να φορούν το σωσίβιο ή τα μπρατσάκια τους τόσο εκτός του νερού όσο και όταν παίζουν δίπλα στη θάλασσα. Για τα μικρά παιδιά που μόλις μαθαίνουν να κολυμπούν ο πνιγμός αποτελεί ένα από τους μεγαλύτερους κινδύνους και γι΄αυτόν τον λόγο προτείνεται η προστασία τους με ειδικά σωσίβια –γιλέκα ή κουλούρες-.

Φυσικά εκτός, από τους κινδύνους που εγκυμονεί η θάλασσα, ιδιαίτερα όταν είναι βαθιά, ο ήλιος επίσης μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επικίνδυνος για την υγεία των παιδιών. Το καπέλο και το αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας είναι απαραίτητα «αξεσουάρ» για το νεσεσέρ των γονέων που θα συνοδεύσουν τα παιδιά τους στην παραλία. Το αντηλιακό συγκεκριμένα οφείλει να εφαρμόζεται σε γενναίες δόσεις τουλάχιστον 20 λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο και να ανανεώνεται τακτικά, καθώς τα πολύωρα παιχνίδια στην άμμο χωρίς προστασία μπορεί να δημιουργήσουν εγκαύματα στο ευαίσθητο δέρμα των παιδιών. Επιπλέον σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραλείπεται και το καπέλο, το οποίο προστατεύει αποτελεσματικά τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.

exw

Ένα άλλο σημαντικό σημείο που χρειάζεται την προσοχή των γονέων στη θάλασσα είναι το ζήτημα της τροφής. Τουλάχιστον 3 ώρες από το τελευταίο γεύμα πρέπει να έχουν περάσει για να κολυμπήσει με ασφάλεια το παιδί στη θάλασσα. Σε διαφορετική περίπτωση τίθεται σε μεγάλο κίνδυνο η ίδια του η ζωή.

Τέλος, όσον αφορά την υγιεινή καλό θα ήταν τα παιδιά να αποφεύγουν να κάθονται γυμνά στην άμμο, διότι πολλές φορές εκεί κρύβονται σκουπιδάκια, μικρόβια και μύκητες που μπορεί να μολύνουν την ευαίσθητη περιοχή. Γενικά, πριν την καλοκαιρινή περίοδο καλό θα ήταν μάλιστα να έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα εμβόλια που περιέχουν αντιγόνο τετάνου, διότι υπάρχει και ο κίνδυνος τραυματισμών από ξεχασμένα, αιχμηρά αντικείμενα στην άμμο.

baby

Πάντως, η εξόρμηση στην παραλία πρέπει να πραγματοποιείται κατά τις απογευματινές ώρες, όταν ο ήλιος δεν είναι ιδιαίτερα θερμός, και μόνο όταν ακολουθούνται οι παραπάνω κανόνες.

- Διαφήμιση -