- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Οι διακοπές είναι μια περίοδος ξεκούρασης, ανέμελης διάθεσης και απαλλαγής υποχρεώσεων. Όσο και αν φαίνεται περίεργο, η ενέργειά σας χρειάζεται σωστή διαχείριση προκειμένου να νιώθετε ξεκούραστοι και μετά τις διακοπές!

Πριν τις διακοπές
Είτε εργάζεστε είτε όχι, θα πρέπει να προετοιμαστείτε κατάλληλα για να έχετε αυξημένες φυσικές αντοχές και ενέργεια για την περίοδο των διακοπών σας. Κάντε σωστή κατανομή του χρόνου και μην τα αφήσετε όλα για την τελευταία στιγμή.
Φροντίστε να ολοκληρώσετε κάθε υποχρέωση που έχετε αναλάβει, να μη χρειαστεί να πάρετε δουλειά για τις διακοπές και να μην έχετε καμία υποχρέωση την προηγούμενη μέρα των διακοπών. Φτιάξτε τις βαλίτσες σας 2-3 ημέρες πριν, πληρώστε λογαριασμούς, κάντε ένα πρόγραμμα για όλα όσα θέλετε να δείτε στον ταξιδιωτικό προορισμό σας, υπολογίστε το κόστος και τουλάχιστον, μία εβδομάδα πριν κλείστε όλους τους φακέλους που σχετίζονται με την εργασία σας. Τέλος, τα ψώνια για τα πράγματα που θα χρειαστείτε μαζί σας, κάντε τα κάποιες μέρες πριν φύγετε, ώστε να υπάρχει χρόνος να σκεφτείτε μήπως τυχόν χρειάζεστε και κάτι ακόμα.

Μετά τις διακοπές

Κατά τη διάρκεια των διακοπών, άλλοι προτιμούν να χαλαρώνουν για ώρες στην παραλία ενώ άλλοι, διασκεδάζουν ασταμάτητα μέρα – νύχτα. Αν ανήκετε στην πρώτη κατηγορία, φροντίστε να μην αδρανήσετε εντελώς και μετά δεν έχετε καμία διάθεση να επιστρέψετε στην καθημερινή ρουτίνα. Αν από την άλλη, ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία, τότε αφιερώστε τουλάχιστον μία από τις ημέρες των διακοπών σας σε πλήρη ηρεμία.

Ο ύπνος είναι απαραίτητος για να μπορείτε να επωφεληθείτε από τη χαλάρωση των διακοπών και για να μπορείτε να διασκεδάζετε ακόμα πιο πολύ στην επόμενη έξοδο. Ένα non-stop πάρτι αξίζει όταν είστε 18, αλλά όταν υπάρχουν υποχρεώσεις και δουλειά που σας περιμένει πίσω, τότε η απόλυτη διασκέδαση επιβάλλει ένα μέτρο για τη δική σας σωματική αλλά και ψυχολογική υγεία. Μετά τις διακοπές σας, μην μπείτε κατευθείαν σε γρήγορους ρυθμούς έντασης και στρες. Ξεκινήστε με πιο χαλαρές δραστηριότητες και αναλάβετε σιγά σιγά περισσότερες υποχρεώσεις. Η απότομη αλλαγή από τις διακοπές στην καθημερινότητα μπορεί ακόμα και να προκαλέσει ατονία, έλλειψη συντονισμού και συγκέντρωσης, ακόμα και εμφάνιση κρυολογημάτων λόγω κακής λειτουργίας του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

- Διαφήμιση -