- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Μεγάλες  εκτάσεις πράσινου, σκιές, δροσιά, παγκάκια, αλλά και γκαζόν όσο κι αν έχουν ενσωματωθεί στη λογική της αρχιτεκτονικής κήπου, αποτελούν μικρές νησίδες εναλλακτικών εξόδων και προσφέρονται για μια γεύση από τα παλιά: για πικ νικ με σαλάτα, φρούτα, ψωμί κι ένα ποτήρι κρασί.

4

13

9

Το Πάρκο του Φλοίσβου απέραντο, ωραίο, θαλασσινό απλώνεται εγκάρδιο, φιλικό και ελκυστικό για τους επισκέπτες. Μπορεί το κέντρο της Αθήνας και οι συνοικίες να ψήνονται εξαιτίας του μπετό και της έλλειψης ικανοποιητικού και αρκετού πρασίνου, είναι όμως κοντά σε κάποιες αληθινές οάσεις που προσφέρονται για περίπατο, ποδήλατο, αλλά και για βουτιές στα γαλάζια νερά και σε έναν πρόχειρο, αλλά μερακλίδικο… μεζέ.

3

Εκεί, στον Φλοίσβο, δύο βήματα από το Σύνταγμα χωρίς χρήματα και μπόλικο κέφι αναπολούμε την ξεγνοιασιά αλλοτινών εποχών.

πικ-νικΗ πρόσβαση στο πάρκο είναι εύκολη. Πηγαίνεις με τραμ από το Σύνταγμα ή με λεωφορείο από τη λεωφόρο Ποσειδώνος. Στάση “Πάρκο Φλοίσβου” ή “Τροκαντερό”.

12

Διερχόμενες γραμμές τραμ: Τ1 ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΝΕΟ ΦΑΛΗΡΟ και Τ3 ΝΕΟ ΦΑΛΗΡΟ – ΒΟΥΛΑ

Διερχόμενες γραμμές λεωφορείων: 217 ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΣΤΑΘ. ΔΑΦΝΗΣ), 101 ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΑΛΙΜΟΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ, Α1 ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΒΟΥΛΑ, Β1 ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ, Β2 ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΑΓ. ΚΟΣΜΑΣ (ΜΕΣΩ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ) και Γ1 ΠΕΙΡΑΙΑΣ- ΒΑΡΚΙΖΑ- ΚΙΤΣΙ.

 

- Διαφήμιση -