- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

Σε μόνιμη βάση θα προσφέρεται δωρεάν οδοντιατρικός ιατρικός έλεγχος σε παιδιά, στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος που είναι σε εξέλιξη και αφορά σε άπορες οικογένειες του Πειραιά.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τα Παιδικά Χωριά SOS στον 1ο όροφο του κτιρίου της ΚΟ.Δ.Ε.Π. που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Πειραιά, σε συνεργασία με τους «Γιατρούς του Κόσμου» και την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, άρχισαν πριν λίγες ημέρες και ήδη έχουν εξεταστεί περισσότερα από πενήντα παιδιά.

Paidodontiatros-Tasioula-Katerini-163Στην περίπτωση που κάποια παιδιά χρειάζονται περαιτέρω θεραπεία, παραπέμπονται στους «Γιατρούς του Κόσμου».

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Πειραιά έχει παραχωρήσει στα Παιδικά Χωριά SOS τον 1ο όροφο στο κτίριο της ΚΟ.Δ.Ε.Π. (τηλ: 210- 41.01.753/756), έτσι ώστε να πραγματοποιούνται κοινωνικές δράσεις για τους δημότες και τους κατοίκους της πόλης.

«Μέσω του προγράμματος δίνεται η δυνατότητα για δωρεάν οδοντιατρική εξέταση των παιδιών, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό στη δύσκολη εποχή της γενικευμένης κρίσης που βιώνουμε όλοι» δήλωσε

η Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. Κορίνα Λαουλάκου και αναφέρθηκε στον στόχο υλοποίησης δράσεων που εστιάζουν στη στήριξη και στην προσφορά προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Πειραιά: «Αν και το πρόγραμμα μετρά λίγες μόνο ημέρες, πολλά παιδιά έχουν εξεταστεί, γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό. Στο άμεσο μέλλον σκοπεύουμε να υλοποιήσουμε παρόμοιες κοινωνικές δραστηριότητες».

Στον ευαίσθητο και παραμελημένο τομέα όπως είναι η οδοντιατρική περίθαλψη αναφέρθηκε ο Πρόεδρος των «Γιατρών του Κόσμου» Νικήτας Κανάκης ο οποίος επισήμανε πως θεωρεί υποχρέωσή τους να καλύψουν τις ανάγκες όσο γίνεται περισσότερων παιδιών της πόλης. 

Δράσεις και μέριμνα για τα παιδιά 

e-kanali-ena-veakeio-620x350Την ίδια ώρα, ολοκληρώθηκαν οι καλοκαιρινές γιορτές των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου, με θεατρική παράσταση στο κατάμεστο Βεάκειο θέατρο, με την εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Βρεφονηπιακών Σταθμών Χαραλαμπία Ζηλάκου να κάνει έναν απολογισμό δράσης: 

«Μετά την ανάληψη της νέας Δημοτικής Αρχής στον Πειραιά, μου ανατέθηκαν πριν από 9 μήνες, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου μας. Συναντήσαμε δυσκολίες, υπήρξαν δυσχέρειες, βαδίσαμε όμως με βήματα άμεσα, σταθερά και μεθοδικά.

Προχωρήσαμε με γνώμονα την αναβάθμιση και την ποιοτικότερη   λειτουργία των Βρεφονηπιακών Σταθμών καθώς και την καλύτερη εξυπηρέτηση των οικογενειακών αναγκών.

Προσπαθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις και στα πλαίσια  δράσεων για την  σχολική  ανάπτυξη των παιδιών,  για την επιμόρφωση  εξειδικευμένου εκπαιδευτικού προσωπικού, για την ενημέρωση γονέων, για την ενδυνάμωση του  γονεϊκού ρόλου από εξειδικευμένους επιστήμονες, Παιδοψυχολόγους, Λογοπεδικούς,  Παιδιάτρους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, προγραμματίσαμε και υλοποιήσαμε:

  • Επιμορφωτικά Σεμινάρια για το προσωπικό
  • Σεμινάρια Α΄ Βοηθειών για τους γονείς
  • Διαλέξεις στη Δημοτική Πινακοθήκη
  • Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Δράσεις σε συνεργασία με φορείς για τα παιδιά και τους γονείς
  • Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις και Θεατρικές Παραστάσεις
  • Αποκριάτικες Εκδηλώσεις
  • Και τις Καλοκαιρινές μας Γιορτές  στο Βεάκειο.

Επίσης, στο  πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Θεατρικού Παιχνιδιού, με θέμα «Ήχοι-Μύθοι-Παραμύθι», που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της σχολικής  χρονιάς στους Σταθμούς μας, σε συνεργασία με την κα Μαρία Ρεντίφη, Παιδαγωγό Θεάτρου- Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού, τα παιδιά συνέθεσαν τη δική τους ιστορία, την εικονογράφησαν και έτσι αυτή τη στιγμή είμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να απολαύσουμε ένα βιβλίο φτιαγμένο από τα παιδιά μας».

 

- Διαφήμιση -