- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

“Καλοκαιράκι, βραδινό μπανάκι” λέει το τραγούδι. Το βραδινό μπάνιο αποτελεί μια από τις πιο γοητευτικές δραστηριότητες του καλοκαιριού. Λίγο το φεγγάρι που καθρεφτίζει στα σκοτεινά νερά, λίγο ο ουρανός στολισμένος με εκατομμύρια αστέρια, λίγο η αίσθηση του παράξενου της νύχτας, ταξιδεύει τις αισθήσεις  σε άγνωστους προορισμούς…

nixterino

Μια μικρή φωτιά, καλή παρέα, μια κιθάρα και παγωμένες μπύρες είναι αρκετά για να περάσετε μια ιδιαίτερη και μαγική νύχτα κάτω από τον έναστρο ουρανό, απολαμβάνοντας τα νερά της Αττικής μέσα σε μια μυστηριακή ατμόσφαιρα.

aswtos

Πολλοί είναι αυτοί όμως που θεωρούν το βραδινό μπάνιο μια πολύπλοκη διαδικασία. Με ατάκες του στυλ «πού να τρέχουμε τώρα», αποφεύγουν συστηματικά την υπέροχη αυτή αίσθηση. Από φόβο, από έλλειψη φαντασίας; Όπως και νάχει το μόνο που έχει να κάνει κανείς, είναι να επιλέξει την παραλία της αρεσκείας του, και ευτυχώς, υπάρχει πληθώρα επιλογών.

Kavouri beach 278_02

Η παραλία στο Καβούρι έρχεται  πρώτη στο μυαλό ενός Αθηναίου στο άκουσμα του «βραδινού μπάνιου». Απέχει μόνο δέκα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης και αποτελεί την καλύτερη επιλογή για τη συγκεκριμένη “δοκιμή” καθώς τα νερά της είναι ρηχά, υπάρχει άμμος και στη θάλασσα και στην αμμουδιά, δεν υπάρχουν βραχάκια ή βράχια προς αποφυγή κάποιου τραυματισμού, εξαιτίας της νύχτας. Στα “συν” είναι πως ο δρόμος πίσω από την παραλία είναι φωτισμένος για τους πιο ανασφαλείς.

galazia-akti

Η Γαλάζια Ακτή βρίσκεται στο 37ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Σουνίου. Μια μικρή, αλλά πολύ γοητευτική, παραλία με ψιλή άμμο χωρίς τις άχαρες και ανούσιες παρεμβάσεις του σύγχρονου ανθρώπινου πολιτισμού. Με λίγα λόγια ένα ακατέργαστο διαμάντι της Αττικής ό,τι πρέπει για μια ρομαντική και ανέμελη νύχτα.

images

Τα πασίγνωστα πλέον Λιμανάκια της Βουλιαγμένης απέχουν 20.7 χιλ. από το κέντρο της Αθήνας. Προσφέρουν καθαρά νερά  κατάλληλα για μπάνιο. Στην καντίνα, που είναι πλέον σήμα κατατεθέν της παραλίας, μπορεί να προμηθευτεί κάποιος όλα τα απαραίτητα, υπό τη θέα της λίμνης της Βουλιαγμένης και η Ακρόπολης. Σε συνδυασμό με το beach bar που κρατάει ανοικτό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, μπορείτε να απολαύσετε το βραδινό σας μπάνιο συνοδεία μουσικής και παγωμένων ποτών. Προσοχή μόνο, καθώς τα βραχώδη σημεία κρύβουν κινδύνους τραυματισμού.

23-20-thumb-large

Η Λεγραινά βρίσκεται κάτω από το Ναό του Ποσειδώνα, στο Σούνιο. Μια παραλία πεντακάθαρη με ψιλή χρυσαφένια άμμο και με υπέροχη θέα. Χωρίς ξαπλώστρες κι ομπρέλες, διατηρεί όλες τις προϋποθέσεις για ένα υπέροχο βραδινό μπάνιο. Μια παραλία που δημιουργεί την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε νησί. Λίγο μεγάλη η διαδρομή, αλλά πραγματικά αξίζει ο κόπος.

poso-megali-einai-stin-pragmatikotita-selini

Αν είστε μάλιστα και ρομαντικές ψυχές, δεν υπάρχει καλύτερο μέρος να εκφράσετε τον έρωτά σας…

Σπύρος Μάρης

- Διαφήμιση -