- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Τα προβλήματα που δημιούργησε η συμφωνία της κυβέρνησης με τους Θεσμούς για ένα τρίτο μνημόνιο και η ουσιαστική διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ εντός κόμματος και Κοινοβουλευτικής Ομάδας, οδήγησαν τελικά στην απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να προσφύγει στις κάλπες στις 20 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να απευθύνει μήνυμα στους Έλληνες πολίτες στις 8 το βράδυ, σήμερα Πέμπτη, μέσω του οποίου θα εξηγήσει τις αιτίες που τον οδήγηγαν σε αυτήν την απόφαση. Μάλιστα, εντός της ημέρας αναμενόταν να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υποβάλλοντας την παραίτηση της κυβέρνησής του.

Των αποφάσεων της κυβερνητικής επιτροπής προηγήθηκε η διαρροή εκ μέρους της Αριστερής Πλατφόρμας πως οδηγείται στη δημιουργία κόμματος ή κινήσεως με το όνομα «Λαϊκή Ενότητα», στην οποία ενδέχεται να ενταχθεί και η κα.  Ζωή Κωνσταντοπούλου όχι όμως και ο Γιάννης Βαρουφάκης.

«Τόσο προσωπικά όσο και οι βουλευτές που έχουμε αναφορά στην “Αριστερή Πλατφόρμα” εκφράσαμε και καταγράψαμε ένα ισχυρό και κατηγορηματικό “όχι” στο νέο τρίτο μνημόνιο της κυβέρνησης, σταθεροί στις δεσμεύσεις μας και στην σφοδρή εναντίωση μας στα δύο προηγούμενα μνημόνια», είχε δηλώσει ο κ. Λαφαζάνης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ρήξη με την κυβέρνηση Τσίπρα είναι οριστική: «Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι θα παραμείνουμε, σε κάθε περίπτωση, συνεπείς σε αυτό το “όχι” και δεν πρόκειται κάτω από οποιοδήποτε πρόσχημα ή προκάλυμμα να δώσουμε το “πράσινο φως” στον οποιονδήποτε να εφαρμόσει αυτό το τρίτο μνημόνιο και να διαιωνίσει τις καταστροφικές για τη χώρα και το λαό μνημονιακές πολιτικές της ανηλεούς λιτότητας και της ταπεινωτικής υποτέλειας».

 

- Διαφήμιση -