- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Το μεγάλο ταξίδι στο Καστελλόριζο, για τον 1ο ιστιοπλοϊκό αγώνα Ακριτικών Νησιών «Κύπελλο Καστελλόριζο 2015», που διοργάνωσε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ολοκληρώθηκε, με τους συμμετέχοντες -29 ναυταθλητικούς ομίλους από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο και 300 αθλητές και σκάφη των κατηγοριών όπτιμιστ, λέιζερ και τέκνο 21- να έχουν αποκτήσει σπουδαίες εμπειρίες, στο ανατολικότερο άκρο της πατρίδας μας.

KYPELLO_KASTELLORIZO_2015_112«Το Kαστελλόριζο μας δείχνει τον δρόμο, πως πρέπει να συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια αυτή την προσπάθεια» τόνισε στην τελετή λήξης που έγινε εν πλω ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον όμιλο Ρέστη για την τεράστια συμβολή του στον αγώνα αφού η διάθεση του κρουαζιερόπλοιου, «Aegean Paradise» με συμβολική χρέωση, ήταν ο καθοριστικός παράγοντας που έκανε εφικτή τη διοργάνωση του αγώνα.

Τόνισε τέλος τη σημασία του κοινωνικού, ανθρωπιστικού και εθνικού χαρακτήρα του εγχειρήματος και χαρακτήρισε σημαντική παρέμβαση  για την ζωή του νησιού την επίσκεψη τόσων πολλών ανθρώπων σε αυτή την μικρή γωνιά της Ελλάδος.

KYPELLO_KASTELLORIZO_2015_057KYPELLO_KASTELLORIZO_2015_013
Η διοργάνωση στέφθηκε από επιτυχία, αφού παρά τις αντιξοότητες και τις τεχνικές δυσκολίες του αγωνιστικού μέρους, οι συντονιστές φρόντισαν να κυλήσουν όλα ομαλά και οι αθλητές μαζί με τους συνοδούς τους, να αποκομίσουν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Στην αποστολή συμμετείχαν και ιατροί, νοσηλευτές και νοσηλεύτριες που καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του «Aegean Paradise» στο νησί, παρείχαν δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στους κατοίκους του νησιού ενώ αντιμετώπισαν και αρκετά σοβαρά περιστατικά.

KYPELLO_KASTELLORIZO_2015_007

Για τους μικρούς αθλητές, η εμπειρία ήταν συγκλονιστική, αφού μπόρεσαν να αγωνιστούν σε αυτά τα δύσκολα νερά και να τερματίσουν σε μια ιστορική κούρσα, κατακτώντας εκτός από το βραβείο και μια θέση στην ιστορία του αθλήματος, αφού οι αγώνες έγιναν πάνω στην γραμμή χωρικών υδάτων Ελλάδας Τουρκίας.

- Διαφήμιση -