- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Παίρνω ένα ποδήλατο και φεύγω για τ’ αδύνατο
κρατάω στο χέρι το κλειδί
πιάνω το τιμόνι ο σφυγμός μου δυναμώνει
το έργο κάπου το `χω ξαναδεί

podilatoΚι όμως! ΄Ενα αληθινά αισιόδοξο και εντυπωσιακά ρεαλιστικό πλάνο άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά. Άρχισε ήδη η  κατασκευήν ενός τεράστιου ποδηλατόδρομου που θα ενώνει τα βόρεια με τα νότια προάστια της Αθήνας.

Μια διαδρομή 23 χιλιομέτρων που θα ενώνει την Κηφισιά με το Φάληρο, τα βόρεια προάστια με τα νότια και την αττική ακτή. Το νότιο τμήμα του συγκεκριμένου ποδηλατοδρόμου, η διαδρομή Γκάζι – Φάληρο, έχει αρχίσει να υλοποιείται και τους προσεχείς μήνες θα παραδοθεί στην κυκλοφορία.
Η διαδρομή, που θα είναι ασφαλής για όσους την τιμήσουν,  θα συνδέει το κέντρο της πόλης, τις περιοχές Γκάζι, Πετράλωνα, Θησείο με τις θαλάσσιες περιοχές και το Φάληρο!
Το έργο, το οποίο υλοποιεί το ΥΠΕΚΑ και υποστηρίζει ο Δήμος Αθηναίων και οι δήμοι από τους οποίους περνά, το σχεδίασε η μονάδα βιώσιμης κινητικότητας, με επικεφαλής τον Θάνο Βλαστό, καθηγητή ΕΜΠ.

2Το δεύτερο τμήμα του ποδηλατόδρομου αφορά μια διαδρομή 12 χιλιομέτρων, από την οδό Ερμού μέχρι την Κηφισιά.

Με την ολοκλήρωσή του  θα δοθεί ένα σημαντικό ερέθισμα, κυρίως στους νέους ανθρώπους, να ασχοληθούν με το ποδήλατο και να συνδέσουν τις βόλτες τους με αυτό.

4Θα αποτελεί παράλληλα γι’ αυτούς μια ωραία –που θα τους προσφέρει και εκγύμναση- φτηνή επιλογή, έναν τρόπο διασκέδασης που θα τους φέρει πιο κοντά σε άλλες γειτονιές, καθώς θα μπορούν  να ξεκινούν από τα Πετράλωνα για παράδειγμα και να καταλήγουν στην παραλία και στις αμμουδιές της.

Πηγή: Τα στοιχεία αντλήσαμε από άρθρο του Σπύρου Παπαγεωργίου,  εκδότης του ποδηλατικού περιοδικού ΜΒΙΚΕ.

Ν.Π.

- Διαφήμιση -