- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 7 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 7 Λεπτά

Θάλασσα και παραλία, μαγιό και άμμος, σημαίνουν ανάλαφρη διάθεση και κέφι, ξεγνοιασιά και παιχνίδια.

Η καλή παρέα μπορεί να δώσει μια ξεχωριστή νότα διασκέδασης και πληρότητας σε μια και μόνο εξόρμησή σας στις ακτές της Αττικής ή τα νότια παραλιακά προάστια.

Τις καλοκαιρινές διακοπές και τα μπάνια μας τα έχουμε ταυτίσει με την παιδική μας ηλικία, μα πάνω απ ‘ όλα με το παιχνίδι επάνω στην άμμο ή μέσα στη θάλασσα. Αυτό δεν σημαίνει πως και σήμερα, που είμαστε ώριμοι άνδρες ή γυναίκες, δεν μπορούμε να διασκεδάσουμε, να βγούμε «εκτός εαυτού», να παίξουμε παιχνίδια, να γελάσουμε και να εκτονωθούμε.

Τι παιχνίδια θα μπορούσαμε να παίξουμε και  με τι μέσα;

Άπειρες είναι οι επιλογές και τις περισσότερες φορές το μόνο που χρειαζόμαστε είναι φίλους που δεν… κωλώνουν, δεν ντρέπονται ή δεν προσβάλλονται!

  1. Τα ψαράκια

dancers1-thumb-large

Θυμάστε τα ψαράκια που παίζαμε με τους δύο γονείς μας; Όταν κρατούσε ο ένας το χέρι του άλλου και μας βοηθούσαν να περάσουμε πάνω από τα ενωμένα χέρια τους;

Ε, τα ψαράκια μπορείτε να τα παίξετε και τώρα -αν είστε μεγάλη παρέα ακόμη καλύτερα- μέσα στη θάλασσα με την παρέα σας. Οι προσπάθειες γίνονται από όλους και συνεχίζονται κυκλικά.

(Το παιχνίδι αποτελεί ωραία πρόφαση και μέσον για να αγγίξετε κάπως πιο τολμηρά κάποια-ον που γουστάρετε από την παρέα.)

  1. Αγώνες ταχύτητας και μακροβουτιού

pegasus_LARGE_t_209761_105670919

Μπορείτε ασφαλώς να καταφύγετε στα κλασικά «ανταγωνιστικά» παιχνίδια κολύμβησης, βάζοντας όμως και βαθμούς δυσκολίας. Ας πούμε μπορείτε να κάνετε ελεύθερο με το ένα χέρι σε… αχρηστία ή μακροβούτι κρατώντας με το ένα χέρι τη μύτη σας.

Προς θεού, μην το δείτε σοβαρά το παιχνίδι, γιατί έτσι θα χάσετε όλοι.

  1. Κοκορομαχίες

8

Μέσα στο νερό δημιουργήστε ζευγάρια. Ο ένας κρατάει τον άλλο στην πλάτη του κι αυτοί που είναι στα ψηλά επιχειρούν να σπρώξουν τον αντίπαλο.

Το παιχνίδι θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον αν βάζατε και κάποια στοιχήματα. Θα μπορούσατε να στοιχηματίσετε τα… μαγιό σας. Όποιοι χάσουν κατεβάζουν για δύο δευτερόλεπτα… τα μαγιό τους.

  1. Διελκυστίδα

4

Αρκεί να έχετε μαζί σας ένα σχοινί… Δημιουργείτε δύο ομάδες και στέκεστε από τις δύο πλευρές του σχοινιού, κρατώντας τις δύο άκρες. Χαράσσετε μια διαχωριστική γραμμή στην άμμο, βάζετε το σχοινί κάθετα και οι δύο ομάδες τοποθετήστε σε ίση απόσταση από τη γραμμή προς τις δύο πλευρές. Εντάξει αν είστε μποντιμπιλντάδες δεν χάθηκε ο κόσμος να αφήσετε τους άλλους να κερδίσουν.

  1. Τάβλι

Το πιο… αγωνιστικό παραλιακό σπορ. Μόνο που, για να το κάνετε πιο ηχηρό, μπορείτε να χτυπάτε δυνατά τα ζάρια ή να τα αφήνετε να πέφτουν εξ ουρανού.

  1. Καμάκι

Αν στην παρέα σας υπάρχουν και άνδρες και γυναίκες, μπορείτε να βάλετε στοιχήματα για το αν θα καταφέρετε να κάνετε μια ξένη γυναίκα ή έναν ξένο άνδρα να σας κοιτάξει ή να σας… φλερτάρει.

  1. Σπορ

aa

  • Μπορείτε όμως να παίξετε και με διάφορα αγωνίσματα- σπορ όπως:
  • βόλεϋ στην άμμο (ιδίως αν οι γυναίκες σας φορούν μαγιό-κλωστή),
  • ρακέτες (πολύ κοντά στους λουομένους για να τους… σπάσετε τα νεύρα ),
  • άλμα εις μήκος,
  • άλμα τριπλούν (κατά μήκος της παραλίας, αφήνοντας δεξιά και αριστερά όσους κάνουν ηλιοθεραπεία και έχουν… πασαλειφτεί με τόνους αντηλιακού).
  1. Παιδοκατασκευές

Για να θυμάστε οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι, παίξτε ό,τι παίζατε παιδιά…

1

Με πύργους στην άμμο, χρησιμοποιώντας άφθονο θαλασσινό νερό ή φτιάχνοντας διάφορες ακατανόητες μορφές. Στη χειρότερη ανοίξτε τρύπες στην άμμο και σκεπάστε τον φίλο σας (ή τη φίλη σας που δεν πολυγουστάρετε) μέχρι τον λαιμό. Μετά αφήστε τον (την) εκεί, με τη δικαιολογία πως έτσι θα αποκτήσει τέλειο μαύρισμα προσώπου.

3

 

 

 

- Διαφήμιση -