Σε διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς του Πειραιά ετέθη το σχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας για την παραχώρηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιάς.

Κατόπιν της συνάντησης με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γιώργου Γαβρίλη, ο αρμόδιος υπουργός Θοδωρής Δρίτσας τόνισε ότι πραγματοποιήθηκε μία ενημέρωση για τα βασικά σημεία του σχεδίου παραχώρησης που έχει εκπονηθεί από τοΤΑΙΠΕΔ, και που αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης.

Οι προβληματισμοί των Δήμων, υποστήριξε ο κ. Δρίτσας, είναι πάρα πολύ σοβαροί, καθώς οι εξελίξεις θα καθορίσουν για πολλές δεκαετίες το μέλλον του Πειραιά και επομένως η συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών σε αυτές τις εξελίξεις είναι παραπάνω από απαραίτητες.

Ο υπουργός Ναυτιλίας πρόσθεσε ότι οι εξελίξεις για το λιμάνι του Πειραιά μας αφορούν όλους και όλοι πρέπει να έχουμε την αποτύπωση της γνώμης, έστω σε αυτά τα πολύ σκληρά και πολύ δεσμευτικά – και από άποψη πλαισίου και από άποψη χρόνου – περιθώρια.

Σε αυτό το λίγο χρόνο που απομένει, υποστήριξε, θα είναι πολύ δημιουργική η συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών και πάνω από όλα της αυτοδιοίκησης. «Τα θέματα που θέτουν οι Δήμοι είναι ανοικτά και από εκεί και πέρα θα κριθεί πως και σε τι βαθμό θα μπορέσει να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο που να ισορροπεί τουλάχιστον και να δίνει λύσεις ζωτικής σημασίας για τις τοπικές κοινωνίες» κατέληξε ο κ. Δρίτσας.

Πηγή: ΑΜΠΕ