- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών πραγματοποιήθηκε  στον Πειραιά το 3ο adidas Open Run, την Κυριακή (13 Σεπτεμβρίου 2015). Ξεκινώντας από την πλατεία του Ναυτικού Μουσείου στη Μαρίνα Ζέας, διέσχισαν απόσταση 6 χιλιομέτρων, μέσω του του κέντρου του Πειραιά, της Ακτής Μιαούλη και της Ακτής Θεμιστοκλέους.

1

Η εκδήλωση έγινε με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και το «παρών» στη Μαρίνα Ζέας, με τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη να μιλά για την αρχή για μια καλή νέα νέα αθλητική σεζόν στον Δήμο Πειραιά.

Σύμφωνα με αυτόν, ο Δήμος βάζει στόχο την πραγματοποίηση 3-4 οργανωμένων αγώνων κάθε χρόνο στην πόλη, οι οποίοι και θα αποτελέσουν θεσμό, που ήθελαν έτσι κι αλλιώς οι δημότες, καθώς κάτι τέτοιο τους έλειπε.

«Πέρυσι κάναμε 4 αγώνες δρόμου. Προσπαθούμε για το καλύτερο. Σημασία έχει να συνεργάζεσαι με σοβαρούς φορείς και εταιρίες” είπε ο δήμαρχος και συνέχισε: “Θα κάνουμε και άλλους αγώνες στην πόλη και ελπίζουμε κάθε φορά να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι δημότες. Κάποιοι μας λένε ότι τρέχουμε σε λάθος κατεύθυνση. Σημασία έχει όμως ότι τρέχουμε και την κατεύθυνση θα τη βρούμε. Προπονούμαστε, τρέχουμε, βγάζουμε τον κόσμο έξω, το χαιρόμαστε, χαμογελάμε, γυμναζόμαστε. Είναι ένα καλό και ευχάριστο διάλειμμα στα πολλά προβλήματα που έχουμε και ως πολίτες γενικότερα και ως δημότες Πειραιά».

2

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά (Ο.Π.Α.Ν.) κ. Σταύρος Ελληνιάδης  ανέφερε ότι το adidas Open Run είναι το 5ο δρομικό οργανώνουν και πως μέσα σε ένα χρόνο έχουν συμβάλλει αποφασιστικά και δυναμικά στο δρομικό κίνημα: «Θέλουμε τον κόσμο να έρθει κοντά στον αθλητισμό, να περνάει τις ώρες του αθλούμενος μέσα από το τρέξιμο και μέσα από όλες τις άλλες εκδηλώσεις που κάνουμε. Το συγκεκριμένο δρομικό έχει ένα χαρακτήρα προπονητικό. Είναι παρεϊστικο. Δεν υπάρχουν ούτε νικητές και ηττημένοι ούτε χρονομέτρηση. Όλοι τρέχουν για να το ευχαριστηθούν. Γίνεται σε μια τρομερή διαδρομή που αναδεικνύει τις ομορφιές του Πειραιά και νομίζω ότι όλοι θα το απολαύσουν».

- Διαφήμιση -