- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Η θάλασσα και τα μπάνια δίνουν ενέργεια, γυμνάζουν, διατηρούν τον οργανισμό σε φόρμα. Είτε συνεχίσετε τα μπάνια σας και τον Σεπτέμβριο είτε τα διακόψετε, φροντίστε να διατηρήσετε τη… θαλασσινή ενέργεια που εισπράξατε το καλοκαίρι και τις εποχές που έρχονται.

Για να μπορέσετε να το κάνετε, θα πρέπει να προσφέρετε στον εαυτό σας περισσότερες εναλλακτικές λύσεις. Επειδή το πρόβλημα δεν θα είναι αν θα κάνετε ή όχι κι άλλα μπάνια ή με τι θα ασχοληθείτε, αλλά αν θα διατηρήσετε αυτό που κερδίσατε στη διάρκεια του καλοκαιριού.

3

Στα Νότια Προάστια υπάρχει ευτυχώς η παραλία και θαυμάσιες διαδρομές (όπως κατά μήκος των γραμμών του τραμ ή στην παραλία της Γλυφάδας) ή εκτάσεις (όπως το πάρκο του Π. Φαλήρου ή του Φλοίσβου) στις οποίες μπορείς να έχεις χίλιες δύο δραστηριότητες: ποδήλατο, skating, τζόκινγκ κ.λπ. 

1
Μπορείς όμως να ασχοληθείς και με ασκήσεις που δεν χρειάζονται σύνεργα ή υλικά μέσα
, όπως το Tai Chi ή το Qi Kung, που προσφέρουν ενέργεια στο σώμα σας και μπορούν να σας προσφέρουν καλή διάθεση σε διάρκεια.

Και για να μην πείτε πως θα σας κοιτούν όλοι σαν… παραλιακό ούφο, να σας πούμε πως είναι θέμα διάθεσης, μιας και είναι τόσες οι επιλογές χώρων που είναι αδύνατον να μην βρείτε, κάποια ώρα της ημέρας, το κατάλληλο, ερημικό μέρος.

5

Πάντως, ό,τι κι αν κάνετε, δεν σας πιέζει κανείς, ούτε αυτό που κάνετε το κάνετε για να δείξετε πόσο αθλητικός τύπος είστε, γι’ αυτό να είστε cool. Να περπατάτε ή να τρέχετε (με τα πόδια ή με ποδήλατο) σε χαμηλές ταχύτητες, να κάνετε τις ασκήσεις σας απαλά και επαναλαμβανόμενα…

Προσοχή! Αν αρχίσετε να γυμνάζεστε με οποιοδήποτε μέσον μην το κάνετε για μια εβδομάδα. Όλες οι ασκήσεις απαιτείται να επαναλαμβάνονται ώστε να τις συνηθίσει ο οργανισμός και να αρχίσουν να… πιάνουν τόπο. Πρέπει να γίνονται ήπια, αργά, ήρεμα. Ο εγκέφαλος πρέπει να οξυγονώνεται καλά, οι μύες να δουλεύουν στο ρελαντί, οι αρθρώσεις να μην πιέζονται, το σώμα να διατηρεί την κατάλληλη στάση.

4

Όλα αυτά μπορούν να σας προσφέρουν την ηρεμία που τόσο αποζητάτε, καθώς σας μαθαίνουν να αυτοσυγκεντρώνεστε και να αποβάλλετε κακές ή ανησυχητικές σκέψεις.  

Δοκιμάστε ό,τι διαλέξετε να το κάνετε τρεις φορές την εβδομάδα και για συγκεκριμένη ώρα.

- Διαφήμιση -