- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Έμαθαν την «τέχνη» από τον παππού, τις «τεχνικές» από τους γονείς …και με φαντασία και μεράκι στάθηκαν όρθιες στη κρίση και με τα μοδάτα σανδάλια τους δημιούργησαν την επιχείρηση τους.

Οι «Αλεξάνδρες»  είναι εκτός από ξαδέλφες και οι καλύτερες φίλες όπως λένε. Μεγάλωσαν ανάμεσα στη βιοτεχνία παπουτσιών του παππού τους και το κατάστημα λιανικής των γονιών τους.

Η Αλεξάνδρα Δεσποτίδου είναι 24 χρονών, μόλις τέλειωσε το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην ΑΣΟΕΕ και η Αλεξάνδρα Μυλωνά, 30 χρονών είναι απόφοιτη του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό στις Μουσειακές Σπουδές και Γκαλερί.

alex4

Μέχρι πριν ένα χρόνο ελάχιστα είχαν ασχοληθεί με την οικογενειακή επιχείρηση- παράδοση. Ωστόσο από το 2014 άρχισαν να περνούν ώρες με τον παππού στο εργαστήριο ζητώντας να μάθουν τεχνικές και tips για να δημιουργήσουν πρωτότυπα σανδάλια για τις φίλες τους.

Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη κι έτσι φέτος αξιοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, instagram, twitter) άρχισαν να κοινοποιούν τις δημιουργίες τους και να λαμβάνουν παραγγελίες τόσο από την Ελλάδα αλλά κι από το εξωτερικό.

alessandra1

“Δεν μας απασχόλησε ιδιαίτερα το branding, μας απασχολεί πιο πολύ να επιλέγουμε όσο πιο καλά υλικά και να δημιουργούμε σχέδια που είναι πρωτότυπα. Τα καλά λόγια και τα ενθαρρυντικά μηνύματα μας δίνουν δύναμη και όρεξη για ακόμα περισσότερη δουλειά. Ωστόσο, προτιμάμε να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξες αν και αρχικά δεν σας κρύβουμε ότι ενθουσιαστήκαμε από τα αυξανόμενα likes και τις παραγγελίες”, λένε στο Attica Coast , οι «Αλεξάνδρες».

Όσο για την σημερινή κατάσταση της χώρας, παραδέχονται ότι η περίοδος του “βολέματος” ευτυχώς τελείωσε- έχει αρχίσει η περίοδος της δημιουργικότητας. Κοιτιούνται μεταξύ τους και μας εξηγούν ότι δεν έχουν κεφάλαιο στην άκρη. Προσπαθούν να δημιουργούν αποθεματικό από τις πωλήσεις ώστε να αγοράζουν δέρματα και διάφορα υλικά που χρειάζονται.

alex

Κλείνοντας με χαμόγελο αισιοδοξίας μας εντυπωσιάζουν λέγοντας ότι “δεν μας νοιάζει να ανοίξουμε μαγαζί, ίσως να δημιουργήσουμε ένα e-shop εαν κριθεί αναγκαίο. Προς το παρόν συνεργαζόμαστε με συγκεκριμένα καταστήματα σε νησιά όπως η Πάτμος, η Άνδρος,η Ζάκυνθος,η Ικαρία και η Πάρος.”

“Μετά από μια επιτυχημένη σεζόν, βάζουμε υψηλούς στόχους και κάνουμε brainstorming για νέα σχέδια που θα καινοτομήσουν στα δεδομένα της αγοράς των ελληνικών υποδημάτων”

alex2

 

alex1

handmade leather sandals inspired by your imagination!!
info(wholesale and retail): alessandragreeksandals@gmail.com
-instagram: alessandra_greeksandals

-E-mail: alessandragreeksandals@gmail.com

-Facebook: alessandrasandals

alessandra2

 

 

alessandra

- Διαφήμιση -