- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Την αντίθεσή της για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και της παραλιακής ζώνης εξέφρασε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με μια άποψη που ξεκινά από τη θεμελιώδη στάση της απέναντι, γενικώς, στις όποιες κινήσεις μπορούν να μειώσουν ή να αλλοιώσουν τον δημόσιο χαρακτήρα οργανισμών ή δημόσιων φορέων.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρεται σε όσα “καταγράφει” ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, πως δηλαδή η Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ και η υπηρεσιακή κυβέρνηση προχωρούν σε σύμβαση παραχώρησης των εκτάσεων του ελληνικού δημοσίου στον Ο.Λ.Π., στο πλαίσιο της προσπάθειάς τους να “ξεπουλήσουν” το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας!

Θεωρούν, μάλιστα, πως στόχος είναι να παραχωρηθεί όλη η παραλιακή ζώνη, μαζί με τη Δραπετσώνα και τα Λιπάσματα, και  όλους τους χώρους που έχουν παραχωρηθεί στους Δήμους και χρησιμοποιούνται από τους πολίτες, μαζί με κάθε εναπομείναντα τελευταίο ελεύθερο χώρο που θα εξασφάλιζε την πρόσβαση των κατοίκων του Πειραιά και της Δραπετσώνας στο παραλιακό μέτωπο.

Μιλούν για ενδιαφερόμενο “Κινέζο επενδυτή”.

“Δυστυχώς, οι ωραίες προθέσεις όμορφα κάηκαν: η τροπολογία του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αττικής, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το ΥΠΑΠΕΝ, ποτέ δε νομοθετήθηκε, κι αυτό δεν ήταν τυχαίο”, υποστηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο οποίος εστιάζει στη “μονολιθικότητα” του ενός, μοναδικού δρόμου: “Υπάρχει άλλος δρόμος, που περνάει μέσα από τη σύγκρουση με το κεφάλαιο, τους δανειστές, τους “επενδυτές”, την ευρωζώνη και την ΕΕ. Μόνο που αυτός ο δρόμος περνά μέσα από τη διεκδίκηση και την πάλη του οργανωμένου λαού και όχι τις θητείες στις υπουργικές καρέκλες”.

 

- Διαφήμιση -