- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Στο γήπεδο του χόκεϊ, στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Ελληνικού μεταφέρθηκαν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες το γήπεδο του Ταε Κβο Ντο του Φαλήρου.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλη Παπαδόπουλο, οι εγκαταστάσεις στο Ελληνικό θα χρησιμοποιηθούν για όσο διάστημα χρειαστεί για την αντιμετώπιση των καιρικών συνθηκών. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, αναζητούνται και άλλοι χώροι για την προσωρινή στέγαση μεταναστών και προσφύγων στην Αθήνα καθώς και στη Θεσσαλονίκη, αν κριθεί αναγκαίο.

 

proso

Το γήπεδο του χόκεϊ στο Ελληνικό έχει χωρητικότητα περίπου 500-600 ατόμων και επιλέχθηκε ως λύση ανάγκης, καθώς το γήπεδο του Τάε Κβο Ντο έπρεπε να παραδοθεί για τη διεξαγωγή παγκόσμιων αγώνων πάλης.

                                            giako
Πάντως η απόφαση της κυβέρνησης να εγκαταστήσει προσωρινά έως 500 πρόσφυγες στο γήπεδο χόκεϋ του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, προκάλεσε τη δήλωση του δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτου, ο οποίος και επισημαίνει πως στις συσκέψεις στις οποίες ελήφθησαν οι σχετικές αποφάσεις, δεν παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι της περιοχής.
Ολόκληρη η δήλωση του Δημάρχου για την εγκατάσταση προσφύγων στο γήπεδο χόκεϋ στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού:
“Σύμφωνα με την προφορική ενημέρωση που μου έγινε από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κύριο Γιάννη Μουζάλα, η κυβέρνηση αποφάσισε να εγκαταστήσει προσωρινά έως 500 πρόσφυγες στο γήπεδο χόκεϋ του πρώην αεροδρομίου.
Όπως τόνισα στον υπουργό, στις συσκέψεις αυτές δεν παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι της περιοχής, συνεπώς δεν ακούστηκαν οι θέσεις μας, γεγονός που μας προβλημάτισε  ιδιαίτερα για αποφάσεις τόσο κρίσιμες, χωρίς να ακουστεί η άποψή μας.
Εν τούτοις, εμείς ανθρωπιστικά και αλληλέγγυοι στο δράμα αυτών των ανθρώπων θα συμπαρασταθούμε με κάθε δυνατό μέσον, αν και δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς βοήθεια πρέπει να παρέχει ο δήμος.
Επίσης, θεωρώ ως δεδομένη την προφορική δέσμευση σε μένα του υπουργού ότι δεν μιλάμε για μόνιμη εγκατάσταση, ούτε για τη δημιουργία καταυλισμού χιλιάδων ανθρώπων εντός του αεροδρομίου, που δυστυχώς κάποιοι κύκλοι καλλιεργούν εντέχνως.
Ο υπουργός με διαβεβαίωσε πως θα είναι για λίγες ημέρες και για περιορισμένο αριθμό.
Σε αυτό είμαστε σύμφωνοι και θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο.
Αύριο, όπως με ενημέρωσαν, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους δήμους και τον υπουργό, οπότε θα θέσουμε επί τάπητος όλα τα δεδομένα.
Το αεροδρόμιο ήταν και είναι για εμάς ο χώρος που πρέπει να γίνει η ανάπτυξη και η επένδυση που θα φέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας και αντισταθμιστικά οφέλη για τους όμορους δήμους. Σε αυτό είμαι σταθερά προσανατολισμένος και δεν θα επιτρέψουμε οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη απ΄αυτό”.
 
 
 
- Διαφήμιση -