Χρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου και υπέροχες μελωδίες, υπό το φως της πιο λαμπερής πανσελήνου, πραγματοποιήθηκε μουσική βραδιά την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015 και με αφορμή το σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο της Ολικής Έκλειψης Υπερπανσελήνου.     5 Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στο Σύλλογο γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες «ΦΛΟΓΑ» και είχε ως σκοπό την ενίσχυσή του. Χορηγός της βραδιάς ήταν η οικογένεια Δημοσθένη Δόγκα.

2Δεκάδες ταλαντούχοι μουσικοί παρουσίασαν ένα πλούσιο και ποικίλο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, το οποίο «ταξίδεψε» το κοινό.

Το μουσικό σύνολο Quasi Quartetto, με όργανα κλασικής μουσικής, χάρισε νότες από γνωστά κλασικά κομμάτια και «οδήγησε» τους παρευρισκόμενους «ως το φεγγάρι» και σε περιοχές εμπνευσμένης μουσικής δημιουργίας.

3Το συγκρότημα της σολιστ Stacy Κoulouris «γέμισε» τη σκηνή με νεανικές δυναμικές φωνές, οι οποίες ερμήνευσαν με μοναδικό τρόπο σύγχρονα δημοφιλή τραγούδια του διεθνούς ρεπερτορίου.

1

Η μουσική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον τραγουδιστή και ερμηνευτή Δημήτρη Βοζαΐτη και της μπάντας του, ο οποίος παρουσίασε δικά του τραγούδια αλλά και αγαπημένα τραγούδια της έντεχνης και όχι μόνο ελληνικής μουσικής.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Δημήτρης Κιούκης, η τέως Αντιδήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και δημοτική σύμβουλος Μαρία Σίνα, ο τέως Αντιδήμαρχος Βούλας Ευθύμιος Ρουσσάκης και πολλοί εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων.

4Εκ μέρους του Συλλόγου «Φλόγα», η Αντιπρόεδρός του Χρύσα Τουρνή πραγματοποίησε χαιρετισμό, ενώ την παρουσίαση έκανε ο Πρόεδρος του Ομίλου «Νέοι Ορίζοντες Φιλίας», Γεώργιος Δρίτσας.

Η εκδήλωση είχε την υποστήριξη του Ιδρύματος Ευγενίδη και του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου καθώς επιδόθηκε σε όλους τους παρευρισκομένους το σχετικό Δελτίο Τύπου με όλες τις πληροφορίες για το αστρονομικό φαινόμενο. Επίσης, χορηγός της εκδήλωσης ήταν η εταιρεία Σπύρος Νάκας Μουσικά Όργανα.

Στο χαιρετισμό του, ο Δημοσθένης Δόγκας τόνισε, μεταξύ άλλων:

“Η σημερινή βραδιά έχει ενέργεια και θέλαμε να μοιραστούμε με όλους εσάς που παρακολουθείτε τις παρεμβάσεις μας, αυτή τη στιγμή. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου χορηγό, είμαι εθελοντής. Στο πλαίσιο αυτό, με ομαδική δουλειά διοργανώθηκε η σημερινή εκδήλωση. Θέλω να ευχαριστήσω τους καλλιτέχνες και την ομάδα μου αλλά και την αντιπρόεδρο του Συλλόγου “Φλόγα” που είναι μαζί μας. Αφιερώσαμε τη βραδιά στη “Φλόγα” για να στείλουμε το δικό μας μήνυμα σε μια πολιτική που περικόπτει κονδύλια για ιδρύματα με τόσο σπουδαίο κοινωνικό έργο και μεγάλη ιστορία”.