- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Με επιτυχία έληξε το πρόγραμμα του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης που παρείχε επιπρόσθετες γνώσεις σε εργαζομένους του Δήμου Πειραιά, που καλείται να διαχειριστεί τα προβλήματα της νέας εποχής με λιγότερο προσωπικό.

Η νέα πραγματικότητα μεταφράζεται όμως στην ανάγκη οι εργαζόμενοι να επιμοφώνονται σε όλο και περισσότερα πεδία, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν σε περισσότερο σύνθετους ρόλους.

Προκειμένου να δοθούν πιστοποιητικά βεβαίωσης για το επιμορφωτικό σεμινάριο, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Νίκος Καρβουνάς, η Διευθύντρια του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Μαρία  Γκασούκα καθώς και οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά.

Έξι εργαζόμενοι του Δήμου Πειραιά συμμετείχαν επιτυχώς σε εξετάσεις του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης και παρακολούθησαν από τις 4 έως τις 15 Μαΐου 2015,  σεμινάριο επιμόρφωσης διάρκειας 70 ωρών, με θέμα: «Βασικές γνώσεις στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές».

IMG_4430Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στην ομιλία του επισήμανε πως η  παρακολούθηση των σεμιναρίων επιμόρφωσης είναι αναγκαία:  «Υπάρχουν πολλές δυνατότητες επιμόρφωσης από το Ινστιτούτο που διαθέτει ένα ολόκληρο πλέγμα προγραμμάτων και βοηθειών που μπορεί να πάρει η τοπική αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ Βαθμού. Το προσωπικό του Δήμου βαίνει μειούμενο. Είναι 1000 εργαζόμενοι, όταν κάποτε ο Δήμος Πειραιά, όχι πριν πολλά χρόνια, είχε 2.600 εργαζομένους. Από την άλλη πλευρά καλούμαστε με λιγότερο προσωπικό να κάνουμε περισσότερα πράγματα. Σήμερα ωστόσο δεν είναι ημέρα για αναφορά σε παθογένειες. Οι λύσεις πιστεύω πως είναι δύο. Να δουλεύουμε περισσότερο και να επιμορφωθούμε όλοι –οι Δήμαρχοι,  οι Αντιδήμαρχοι, τα στελέχη, οι συνεργάτες του Δήμου και οι υπάλληλοι– καθώς μόνο έτσι θα μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα. Η καρδιά του κάθε Δήμου είναι το προσωπικό του, ανεξάρτητα των οικονομικών δυσκολιών και της ικανότητας των Δημάρχων, των Αντιδημάρχων, των προγραμμάτων. Θεωρώ άριστη επιλογή των συνεργατών που επιλέγουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους. Δεν υπάρχει Δήμος ή Δήμαρχος επιτυχημένος αν το προσωπικό δεν είναι σε μια κοινή γραμμή, σε μια κοινή πορεία με τη Δημοτική Αρχή».

Η Διευθύντρια του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης κα Μαρία Γκασούκα σε ομιλία της αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων,  στο εύρος των προγραμμάτων του Ινστιτούτου και στη συμβολή  τους ως προς την επιμόρφωση στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης.  Επιπλέον πρότεινε τη σύναψη συμφώνου συνεργασίας με τον Δήμο Πειραιά που θα αφορά σε εξειδικευμένη προσφορά εκπαιδευτικών υπηρεσιών προς τον Δήμο.

Παράλληλα, η κα Γκασούκα επισήμανε τη σπουδαιότητα εμπλουτισμού των γνώσεων των εργαζομένων του Δήμου και συνεχάρη τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Νίκο Καρβουνά καθώς και τους εργαζόμενους που συμμετείχαν επιτυχώς στο επιμορφωτικό σεμινάριο.

- Διαφήμιση -