- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Η παραλιακή Αττική εκτός από τη νυχτερινή ζωή, τις παραλίες και τα πλούσια πολιτιστικά δρώμενα, διαθέτει και ιστορικής σημασίας παρελθόν, το οποίο δεν είναι  ευρέως γνωστό σήμερα.

Καθώς ο ήλιος σιγά-σιγα αναδύεται μέσα από τα σύννεφα, είναι η κατάλληλη ευκαιρία για μια εξόρμηση στη φύση και μια «βουτιά» στις πολιτιστικές αξίες του τόπου.

5

Ένα τρανταχτό παράδειγμα πολιτιστικής κληρονομιάς που συνδέει το παρελθόν με το σήμερα είναι το Θέατρο Αιξωνής στη Γλυφάδα, ένα θέατρο ιδιαίτερα υψηλής αισθητικής, για το οποίο μπορούν να περηφανεύονται όλοι οι Νότιοι και οι Νότιες.

Εκεί όπου βρίσκεται το θέατρο σήμερα, υπήρχε ένα αρχαίο θέατρο, στο οποίο σύμφωνα με τις πηγές της αρχαιότητας παίζονταν σπουδαία έργα του Σοφοκλή. Ωστόσο μεγάλη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στις ανασκαφές δεν έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής τμήματα του θεάτρου του Δήμου Αιξωνέων. Το σημερινό πέτρινο ανοικτό θέατρο οφείλει τη μορφή του στην εικαστικό Νέλλα Γκόλαντα, η οποία ολοκλήρωσε το έργο το 1992.

3

Ανάμεσα στις πολυκατοικίες και τη σύγχρονη πραγματικότητα αναδύεται ένα «λίθινο πολιτιστικό κόσμημα», το οποίο αφήνει τον επισκέπτη να αισθανθεί την επιβλητική του αύρα και να ατενίσει την καταπράσινη φύση και το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας που απλώνεται στο βάθος.

Στις σελίδες της σύγχρονης ιστορίας του θεάτρου έχουν γραφεί ονόματα σπουδαίων Ελλήνων καλλιτεχνών και ανθρώπων του πνεύματος, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Θύμιος Καρακατσάνης και ο Θανάσης Βέγγος.

2

Σήμερα, αυτό το πολιτιστικό διαμάντι των Νοτίων Προαστίων φιλοξενεί πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Γλυφάδας κυρίως τη θερινή περίοδο.

Φωτογραφίες: www.2steps.gr

- Διαφήμιση -