- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Σε ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα και παρουσία πλήθους δημοτών ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου εγκαινίασε (την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015) το δικό του ΚΕΠ Υγείας (την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου) σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων.

Στα εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας και στην ενημερωτική ημερίδα για τα Κέντρα Πρόληψης Υγείας και την πρόληψη σημαντικών παθήσεων, έδωσε το «παρών» ο Πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ), Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης, ο οποίος εκτός στο χαιρετισμό του, ανέλυσε, στους δημότες Π. Φαλήρου το θεσμό των ΚΕΠ Υγείας, το όραμα δημιουργίας τους και τους βασικούς μελλοντικούς στόχους τους για την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας, στους Δήμους.

fali

Ο κ. Πατούλης επεσήμανε ότι «Αποτελούν μια ιδέα που υπηρετεί την Υγεία του Πολίτη προωθώντας την πρόληψη πριν καν ακόμα χρειαστεί η ιατρική αντιμετώπιση» και τόνισε «Συνεχίζουμε ως τοπική αυτοδιοίκηση τον αγώνα μας για να προλαμβάνουμε την ασθένεια από τη θεραπεία».

Ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης, χαιρέτησε την εκδήλωση και πιστοποίησε στην ομιλία του την ενεργή συμμετοχή του Δήμου Π. Φαλήρου στο δίκτυο των ΚΕΠ Υγείας της χώρας, σημειώνοντας ότι στις δύσκολες εποχές που ζούμε είναι κρίσιμο οι πολίτες να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν δομές Υγείας, σημειώνοντας ότι «Zούμε σε μια εποχή που οι στέγες των σπιτιών μας έχουν ενωθεί, αλλά οι καρδιές μας έχουν απομακρυνθεί και αυτό πρέπει άμεσα να αλλάξει».

fali1

Ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Φωστηρόπουλος, συντόνισε τη συζήτηση και υπογράμμισε πόσο σημαντικές είναι οι δράσεις για την πρόληψη της υγείας, ενώ ευχαρίστησε τις κοινωνικές δομές του Δήμου και ιδιαίτερα τους εθελοντές για την συμμετοχή και τη δράση τους.

Ομιλητές στην ημερίδα ήταν οι γιατροί κα Σδράλια Κωνστάντια και ο κ. Γιώργος Κορμάς, Επιστημονικός Υπεύθυνος της Κεντρικής Δομής των ΚΕΠ Υγείας, οι οποίοι μίλησαν για τα διαγνωστικά πρωτόκολλα των ΚΕΠ Υγείας και αναφέρθηκαν αναλυτικά στα νοσήματα για τα οποία προτείνονται προληπτικές εξετάσεις.

 

 

 

 

 

fali3

 

 


- Διαφήμιση -