- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

O καιρός άλλαξε για τα καλά. Βροχή, αέρας και λίγες δόσεις ψύχρας άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους για να μας θυμίσουν πως βρισκόμαστε στη καρδιά του φθινόπωρου. Παρ όλα αυτά όμως η διάθεση μας δεν πέφτει και το Σαββατοκύριακο είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε φίλους, να έρθουμε πιο κοντά, να απολαύσουμε καλό φαγητό και να ξεφύγουμε από τη καθημερινή ρουτίνα.

050

Ανυπάρχει ένα μαγαζί που σίγουρα θα επισκεφτούμε αρκετές φορές αυτό το χειμώνα δεν είναι άλλο από το «Ο Τζίτζιρας κι ο Μίτζιρας». Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά μεζεδοπωλεία του Παλαιού Φαλήρου. Δεν είναι τυχαίο που δεκάδες celebrities, επισκέπτονται πάρα πολύ συχνά το  «Ο Τζίτζιρας κι ο Μίτζιρας», με ονόματα από αυτό του πρώην άσσου του Ολυμπιακού Κέβιν Μιραλάς έως και αυτό του υπουργού υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

l

Πενήντα  μέτρα μόλις  από την εκκλησία της Παναγίτσας, σε μια κλασική παραδοσιακή μονοκατοικία θα συναντήσουμε το «Ο Τζίτζιρας κι ο Μίτζιρας».  Στον εσωτερικό χώρο, με φόντο το παλιό Μοναστηράκι και τη παλιά Δημοτική Αγορά Αθηνών, μπορείτε να απολαύσετε εκλεκτούς μεζέδες δίπλα στο τζάκι σε μια πολύ ζεστή και όμορφη ατμόσφαιρα.  Στον εξωτερικό χώρο φυτά, δέντρα και ρεκλάμες μιας άλλης εποχής δίνουν ένα άλλο ξεχωριστό τόνο δημιουργώντας την αίσθηση ενός διαφορετικού μαγαζιού.

03

Οι μεγάλες σπεσιαλιτέ του μεζεδοπωλείου είναι το πολίτικο κεμπάπ, το γαμοπίλαφο με γίδα, το «γουρούνι στο σακί» και το γεμιστό μπιφτέκι. Αξίζει επίσης να δοκιμάσετε τις εξαιρετικές πίτες του μεζεδοπωλείου, τα ζουμερά και γευστικότατα ψητά κρέατα καθώς και τα χειροποίητα επιδόρπια.

m1

Στα μεγάλα συν του καταστήματος η καταπληκτικής ποιότητας χύμα κρασί αλλά και  εξαιρετικής κρητικής τσικουδιάς υπό τους ήχους ρεμπέτικης και έντεχνης μουσικής.

Το εξαιρετικό σέρβις, το ζεστό περιβάλλον και οι πεντανόστιμοι μεζέδες θα σας κάνει να πάτε και να ξαναπάτε αφού  όπως έλεγαν  και οι παλιοί τα ωραία πράγματα είναι εθιστικά.

Το «Ο Τζίτζιρας κι ο Μίτζιρας» είναι ανοικτό  κάθε μέρα Δευτέρα έως Κυριακή και εορτές από τις 13:00 το μεσημέρι στην διεύθυνση Αλκυόνης 77, Παναγίτσα στο Παλαιό   Φάληρο.

Σπύρος Μάρης

 

 

- Διαφήμιση -