- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Πυλώνας στρατηγικής και καινοτομίας κινητήριος δύναμη της οικονομικής δραστηριότητας και ανάπτυξης. , παραμένει το ταχυδρομικό δίκτυο , παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που γνωρίζει η αγορά.

 

Υπ΄αυτή την έννοια η Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείου που γιορτάζεται από όλα τα ταχυδρομεία του κόσμου σε ανάμνηση της ίδρυσης, στις 9 Οκτωβρίου 1874, της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης, αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

 

Μέλη της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης ( Universal Postal Union – UPU) είναι σήμερα 192 Ταχυδρομικές Υπηρεσίες από όλο τον κόσμο, που συνθέτουν ένα δίκτυο με περισσότερα από 640.000 ταχυδρομεία και με ανθρώπινο δυναμικό που αριθμεί  τους πέντε εκατομμύρια εργαζόμενους.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία αποτελούν ιδρυτικό μέλος του τεράστιου αυτού παγκόσμιου δικτύου και συνιστούν την μακροβιότερη ελληνική εταιρεία που εξακολουθεί να δραστηριοποιείται αδιάκοπα από την ίδρυσή της, το 1828.

 

 

Τα ΕΛΤΑ σήμερα:

  • λειτουργούν 715 ταχυδρομικά καταστήματα και 720 ταχυδρομικά πρακτορεία.
  • διαθέτουν στόλο 2.500 οχημάτων.
  • Για τη διαβίβαση της αλληλογραφίας, ο στόλος οχημάτων πραγματοποιεί καθημερινά δρομολόγια συνολικού μήκους 000 km, απόσταση μεγαλύτερη από την περίμετρο του Ισημερινού της Γης.
  • Οι 3.200 ταχυδρόμοι αστικών και αγροτικών περιοχών, διανύουν καθημερινά περίπου 000 km για τη διανομή της αλληλογραφίας, καλύπτοντας τρεις φορές το γύρο της Γης.
  • Το δίκτυο των καταστημάτων και πρακτορείων ΕΛΤΑ, εξυπηρέτησε το 2014 περισσότερες από 26 εκατομμύρια επισκέψεις πελατών.
  • Το 2014, τα ΕΛΤΑ διαχειρίστηκαν περισσότερα από 500 εκατομμύρια ταχυδρομικά αντικείμενα.

 

 

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείου, ο Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος των Ελληνικών Ταχυδρομείων, κ. Κωστής Μελαχροινός επισημαίνει:

«Με το νέο μακρόπνοο επιχειρησιακό μας σχέδιο και τις πολύπλευρες δράσεις που εφαρμόζουμε τα τελευταία χρόνια, έχουμε θέσει σε λειτουργία τη διαδικασία προσαρμογής των ΕΛΤΑ στις νέες συνθήκες. Αξιοποιούμε τις τεχνολογίες, επενδύουμε στην καινοτομία, εμπλουτίζουμε το χαρτοφυλάκιό μας με νέα προϊόντα και, καθιστώντας το Ταχυδρομείο πυλώνα κοινωνικών υπηρεσιών, διαδραματίζουμε κεντρικό ρόλο και στη νέα εποχή της απελευθερωμένης ταχυδρομικής αγοράς. Η επέτειος μας βρίσκει εν μέσω μιας δημιουργικής διαδικασίας όπου συνδυάζονται οι σταθερές δομές και οι διαρκώς απαιτούμενες αλλαγές, και όπου οι ορίζοντες μπροστά μας είναι ανοιχτοί. Στόχος μας είναι πάντα τα ΕΛΤΑ να υπηρετούν τον  άνθρωπο και την κοινωνία».

 

 

- Διαφήμιση -