- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

Με τη συμμετοχή παγκόσμιων πρωταθλητών, ολυμπιονικών και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά μια γιορτή για τον αθλητισμό, οι αγώνες σκυταλοδρομίας “Piraeus Βίκος Relays” στη Μαρίνα Ζέας.

IMG_4876

«Δεύτερη χρονιά στο Πασαλιμάνι τα Street Relays, μια διοργάνωση την οποία υποδέχθηκε ο Πειραιάς πέρυσι για πρώτη φορά και ήταν πολύ επιτυχημένη. Την επαναλαμβάνουμε φέτος, με μεγαλύτερη επιτυχία και καλύτερη οργάνωση», δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης που έδωσε την εκκίνηση των αγώνων και συμμετείχε με την οικογένειά του στη σκυταλοδρομία, και ο οποίος αναφέρθηκε και στην κοινωνική διάσταση που επιδιώκει να έχει κάθε αθλητική διοργάνωση. Τα σημειώσουμε πως τα έσοδα θα διατεθούν στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων «Ο Καλός Ποιμένας».

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και ο κόσμος διασκέδασε.

IMG_4884

«Πρόκειται για άλλη μια δραστηριότητα του Δήμου μας, στο πλαίσιο του δρομικού κινήματος. Κάναμε τέσσερις –πέντε αγώνες πέρυσι στον Πειραιά και σκοπεύουμε να γίνουν θεσμός και να τους επαναλαμβάνουμε κάθε χρόνο», συνέχισε ο κ. Μώραλης, ο οποίος επισήμανε πως παρά τα μεγάλα προβλήματα του τόπου «θέλουμε να χαμογελάμε και να διασκεδάζουμε».

Τέλος αναφέρθηκε στους καταξιωμένους αθλητές που συμμετείχαν και αποτελούν είδωλα για τη νεολαία και για τους δημότες και «παρασύρουν» με τη συμμετοχή τους τα νέα παιδιά και τους δημότες: «Η δική μου συμμετοχή είναι συμβολική και θα προσπαθήσω να τρέξω γιατί και εμείς που δεν ασχολούμαστε συστηματικά με τον αθλητισμό, οφείλουμε να συμμετέχουμε και να βελτιώνουμε τις επιδόσεις μας, τις δυνάμεις μας και την φυσική μας αγωγή.  Όσο γίνονται επιτυχημένες διοργανώσεις και επιτυχημένα αθλητικά δρώμενα, θα αυξάνονται οι συμμετοχές αλλά και οι πόλεις που τα φιλοξενούν».

Οι αγώνες διοργανώθηκαν με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) σε συνεργασία με τον Ελληνικό Αθλητικό Σύλλογο «Ερμής 1877».

Στους αγώνες σκυταλοδρομίας συμμετείχαν εκατοντάδες Πειραιώτες όλων των ηλικιών, αθλητές από όλα τα τμήματα και τις ακαδημίες του Ολυμπιακού καθώς και άλλα σωματεία του Πειραιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα παιδιά του «Καλού Ποιμένα» έτρεξαν στη διαδρομή των «kids relays» και καταχειροκροτήθηκαν για την προσπάθειά τους.

IMG_4939Ο Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής κολύμβησης Σπύρος Γιαννιώτης, δήλωσε: «Ο κόσμος σήμερα είναι πολύς και όλοι είναι με ένα χαμόγελο στα χείλη. Αυτό που μετράει είναι η συμμετοχή. Όλοι είμαστε εδώ κι αυτό έχει σημασία. Νομίζω ότι ο καθένας θα δώσει τον δικό του καλό  εαυτό. Εμείς από την μεριά μας οι αθλητές μπορεί να μην συμμετέχουμε αλλά δίνουμε το παρών, γιατί είναι καλό να δίνουμε το καλό παράδειγμα ότι μπορούμε όλοι μαζί. Σήμερα ο αγώνας έχει και έναν άλλο συμβολισμό: Η σκυτάλη της ζωής και η σκυτάλη στον αθλητισμό πάνε μαζί». 

IMG_4944

Η πανελληνιονίκης και βαλκανιονίκης δρόμων αντοχής, Διευθύντρια του Μουσείου Μαραθωνίου δρόμου και πρέσβειρα του Ελληνικού Αθλητισμού, κα Μαρία Πολύζου, τόνισε: «Ως δρομέας ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει τρέξιμο, τι  σημαίνει να γυμναζόμαστε και να αθλούμαστε. Σίγουρα αυτό που γίνεται εδώ σήμερα είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί προάγει τον αθλητισμό, γιατί προάγει την υγεία και είναι ότι καλύτερο μπορούμε να δώσουμε στα νέα παιδιά. Όλοι αυτοί οι αγώνες βοηθάνε στην ανύψωση της υγείας».

 

 

 

 

- Διαφήμιση -