- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 11 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 11 Λεπτά

Στο πιο μαγευτικό σημείο της Αττικής Ακτής , της επονομαζόμενης «Αθηναϊκής Ριβιέρας», στη Βουλιαγμένη, ανοίγει αυλαία το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015 του 1ου Τρίαθλου Βάρης – Βούλας- Βουλιαγμένης (Triathlon 3V). Οι εγγραφές έχουν ξεπεράσει ήδη τις 300 και όλα δείχνουν πως η αγωνιστική χρονιά του 2015 θα κλείσει στην Βουλιαγμένη με εντυπωσιακό τρόπο και ότι η αγωνιστική συμμετοχή θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Οι εγγραφές έχουν ξεπεράσει ήδη τις 300 και όλα δείχνουν πως η αγωνιστική χρονιά του 2015 θα κλείσει στην Βουλιαγμένη με εντυπωσιακό τρόπο.

tria3

Ο ιδιαίτερα ενδιαφέρον και ταυτόχρονα συγκλονιστικός αυτός αγώνας διοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου και τον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης μέσω του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (ΟΑΠΠΑ) του Δήμου.

Triathlon: ITU World Championship Series San Diego

 

Οι εγγραφές θα είναι ανοιχτές μέχρι και την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου και γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου στο λινκ: http://www.triathlon-hellas.com/index.php/extensions/to-sprint-triathlon

Η παραλαβή του υλικού του αγώνα (bib number, chip, σκουφάκι κτλ) θα γίνει από την γραμματεία της ΕΟΤΡΙ, σε γραφείο εντός της Ακτής Βουλιαγμένης την Παρασκευή 30/10 από τις 12.00 έως τις 20.00 και την ημέρα του αγώνα, Σάββατο 31/10 από τις 06.45 έως 08.00 στον ίδιο χώρο. Η διοργάνωση προτρέπει τους συμμετέχοντες να έρθουν να πάρουν το υλικό τους από την Παρασκευή ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός και οι καθυστερήσεις τη μέρα του αγώνα.

Υπόψιν ότι και τη μέρα του αγώνα, θα πρέπει να έχετε προσεγγίσει την ακτή Βουλιαγμένης πριν τις 8.00 αφού μετά οι δρόμοι θα κλείσουν.

Αποστάσεις: 750μ κολύμβηση – 20χλμ ποδηλασία -5χλμ τρέξιμο

 

070728-N-1722M-178 POINT MUGU, Calif. (July 28, 2007) - Two Navy triathletes lead the way during the cycling portion of the Armed Forces Triathlon at Point Mugu. The triathlon, held at Naval Base Ventura County, consisted of a 1.5-kilometer swim, 40-kilometer bike ride and a 10-kilometer run. U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 1st Class Michael Moriatis (RELEASED)
tria6

Τεχνικές λεπτομέρειες

Διαδρομή

Αποστάσεις: 750μ κολύμβηση – 20χλμ ποδηλασία -5χλμ τρέξιμο
Η αφετηρία του αγώνα θα είναι στην πλαζ εντός της Ακτής Βουλιαγμένης, το ποδήλατο θα λάβει χώρα από το ύψος της Απόλλωνος έως τα δεύτερα λιμανάκια. 4 γύροι από 5χλμ κάθε γύρο. Το τρέξιμο θα γίνει σε 2 γύρους (χ2.5χλμ) και θα είναι από το transition area εντός <<Ακτής>> και θα φθάνει έως την λίμνη της Βουλιαγμένης.

 

Εγγραφές
Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοασελιδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου στο λινκ: http://www.triathlon-hellas.com/index.php/extensions/to-sprint-triathlon

Το κόστος συµµετοχής στον αγώνα είναι 40 ευρώ για τις ατοµικές κατηγορίες και 60 ευρώ για την κάθε οµάδα σκυταλοδροµίας. Η πληρωµή της συµµετοχής θα γίνει κατα την διάρκεια της παραλαβής υλικού, στην γραµµατεία της ΕΟΤΡΙ,

Παράδοση υλικού αγώνα (bib number, chip etc)

Η Παραλαβή του υλικού του αγώνα (bib number, chip, σκουφάκι κτλ) θα γίνει από την γραµµατεία της ΕΟΤΡΙ, σε γραφείο εντός της Ακτής Βουλιαγμένης την Παρασκευή 30/10 από τις 12.00 έως τις 20.00 και την ημέρα του αγώνα, Σάββατο 31/10 από τις 06.45 έως 08.00 στον ίδιο χώρο

* Συνιστούμε την παραλαβή του υλικού από την Παρασκευή για να αποφύγετε το συνωστισμό και την καθυστέρηση τη μέρα του αγώνα.

Υπενθυμίζουμε πως το κόστος συµµετοχής στον αγώνα είναι 40 ευρώ για τις ατοµικές κατηγορίες και 60 ευρώ για την κάθε οµάδα σκυταλοδροµίας. Η πληρωµή της συµµετοχής θα γίνει κατα την διάρκεια της παραλαβής υλικού, στην γραµµατεία της ΕΟΤΡΙ,
tria

Πρόγραμμα
Παρασκευή 30/10/2015
12.00 έως 20.00 παράδοση υλικού αγώνα

Σάββατο 31/10/2015

6.30 έως 8.00 άφιξη αθλητών *
06.45 έως 08.00 παραλαβή υλικού αγώνα
07.15 έως 08.30 Bike check-in
08.30 έως 8.45 Προθέρμανη εντός κολυμβητικές διαδρομής
08.45 Τεχνική ενημέρωση
9.00 Εκκίνηση αγώνα Triathlon 3V
11.30 Απονομές

* Προσοχή! Θα πρέπει να είστε στην περιοχή του αγώνα. Πριν τις 8.00 το πρωί του Σαββάτου 31/10, Μετά τις 08.00 δεν θα υπάρχει δυνατότητα προσέγγισης του χώρου λόγω μέτρων Τροχαίας για τον αγώνα. Ο μόνος τρόπος μετά τις 08.00 είναι η πριν την διασταύρωση για Βάρη κάνουμε δεξιά για Καβούρι αλλά με δυσκολία παρκαρίσματος. Οι αθλητές θα μπορούν να παρκάρουν στο parking της ακτής της πλαζ. Το transition του triathlon 3V είναι εντός της Ακτής Βουλιαγμένης.

Σημαντικές λεπτομέρειες

1) Το κράνος είναι υποχρεωτικό για κάθε συμμετέχοντα.
2) Ο αγώνας θα γίνει με κανονισμούς non-drafting. Τηρείτε 12 μέτρα απόστασης από την μπροστά ρόδα του ενός ποδηλάτου στην μπροστά ρόδα του άλλου (10 μέτρα καθαρή απόσταση ενδιάμεσα). Η ποινή για παράτυπο drafting είναι 2 λεπτά στο penalty box.
3) Για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται η χρήση ακουστικών και συσκευές αναπαραγωγής ήχου
4) Συνίσταται η χρήση τριαθλητικού μαγιώ στα πρότυπα της ITU
5) Το πάνω μέρος του σώματος (στήθος-κοιλιά) πρέπει να ειναι καλημένο κατά τη διάρκεια της ποδηλασίας και του τρεξίματος
6) Δεν προβλέπεται να επιτραπεί χρήση wetsuit λόγω θερμοκρασίας της θάλασσας. Η τελική απόφαση θα ληφθεί από την διοργανωτική αρχή ια μέρα πριν τον αγώνα και αφού μετρηθεί η θερμοκρασία της θάλασσας.
7) Ο αριθμός πρέπει να φαίνεται μπροστά κατά τη διάρκεια του τρεξίματος
Τοποθετείτε τα μικρά αυτοκόλλητα με τον αριθμό σας στο κράνος, εμπρός, αριστερά δεξιά και το μεγάλο αυτοκόλλητο στο παλουκόσελο του ποδηλάτου
8) Κρατάτε την περιοχή αλλαγών καθαρή με όλα τα αντικείμενα σας μέσα στο καλάθι! Η ποινή για “ακαταστασία” είναι 10 δευτερόλεπτα στο penalty box.
9) Επιτρέπεται παντός είδους ποδήλατο, με την προϋπόθεση να είναι σε καλή κατάσταση και να μην κρίνεται επικίνδυνο.
10) Αποτυχία εκτέλεσης των ποινών στο penalty box επισύρουν ακύρωση του αθλητή.
11) Οι αθλητές είναι υπεύθυνοι να γνωρίζουν τις διαδρομές, τους γύρους καθώς και τυχόν ποινές που μπορεί να τους επιβληθούν κατά τη διάρκεια του αγώνα . Κοιτάτε τους πίνακες στο penalty box για να είστε σίγουροι ότι δεν έχετε λάβει κάποια ποινή.
12) Για τις σκυταλοδρομίες, όλες οι αλλαγές (από κολύμπι σε ποδηλασία και από ποδηλασία σε τρέξιμο) γίνονται εντός περιοχή αλλαγών δίπλα στο ποδήλατο του ποδηλάτη της ομάδας με τον κάθε αθλητή να φοράει το τσιπ της ομάδας στο πόδι. Ομάδα που οποιοδήποτε μέλος της κινείται ή τερματίζει χωρίς το τσιπ χρονομέτρησης θα ακυρώνεται.
13) Θα υπάρχουν χημικές τουαλέτεες πάνω στη διαδρομή στο ύψος του σημείου της αναστροφή του τρεξίματος από όπου θα περνάει και η ποδηλατική διαδρομή.

 

 

- Διαφήμιση -