- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

O χρόνος σταματάει στα μέσα της δεκαετίας του 50΄. Η Μελίνα Μερκούρη και ο Γιώργος Φούντας είναι καθισμένοι στο γωνιακό τραπεζάκι πίνοντας ουζάκι, τσιμπολογώντας ψαρομεζέδες και σιγοτραγουδώντας κάποιο παλιό ναυτικό νοσταλγικό τραγούδι. Κοιτάζονται με νόημα στα μάτια. Αυτή είναι η εικόνα που περνά μπροστά από τα μάτια σου, όταν μπεις και δεις από κοντά το μεζεδοπωλείο «Το Υπερωκεάνειον».

uperokianio-11-960x640

Με τη πρώτη ματιά στον χώρο καταλαβαίνει κάποιος πως ο χρόνος γύρισε πίσω στον παλιό όμορφο Πειραιά.

Οι παλιές αφίσες πλοίων διακοσμούν με υπερηφάνεια και ταπεινότητα τους τοίχους και σε συνδυασμό με παλιά συλλεκτικά αντικείμενα δημιουργούν μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα και μια αισθητική άλλης εποχής.

Οι μυρωδιές στο «Υπερωκεάνειον» είναι αυτές που θα σας προϊδεάσουν για το τι θα επακολουθήσει. Λαχταριστοί ψαρομεζέδες, χορταστικά πιάτα και προτάσεις-πρόκληση θα γίνουν ο ευχάριστος «πονοκέφαλος» για το τι θα επιλέξετε. Χταπόδι μελωμένο με sos μπαλσάμικου, σαρδέλες ψητές, τηγανητά μύδια με κουρκούτι και sos σκόρδου, κριθαράκι θαλασσινών μαγειρεμένο με ούζο, υπέροχη «χειμωνιάτικη» μπουγιαμπέσα, τηγανητά μπαρμπούνια,  κολοκυθάκι με γιαουρτένια sos, μαρινάτο λαβράκι και πολλά άλλα συνθέτουν ένα μοναδικό γευστικό πάζλ που θα απογειώσει όλες τις αισθήσεις σας.

pireas-dinner

Η παγωμένη κρητική ρακί, το θεσπέσιο κρασάκι και το πολυαγαπημένο αρωματικό ουζάκι θα γίνουν η αφορμή να τσουγκρίσετε πολλές φορές στην υγειά σας, έτσι για να πάνε κάτω τα φαρμάκια.

slide-04

Για το τέλος το Υπερωκεάνειον σας επιφυλάσσει μια ευχάριστη έκπληξη: το κλασικό ελληνικό παγωτό καϊμάκι θα σας ξυπνήσει χαμένες παιδικές αναμνήσεις και θα ολοκληρώσει μια μοναδική βραδιά καλού φαγητού, ποιοτικού πιοτού, και καλής παρέας πάνω απ’ όλα.

Το «Υπερωκεάνειον» βρίσκεται στην οδό Χατζηκυριακού 48 στον Πειραιά και σας περιμένει από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Αν σας αρέσουν γενικά τέτοια μαγαζιά, το «Υπερωκεάνειον» θα πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή σας.

Σπύρος Μάρης

- Διαφήμιση -