- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

Μια σημαντική και με κοινωνική ευαισθησία εκδήλωση, ένα φιλανθρωπικό bazaar, οργανώνεται την Κυριακή 1η Νοεμβρίου από τις 11.00-19.00μμ με την ευκαιρία της γιορτής του Αη Γιώργη του Μεθυστή, το Κτήμα Κοκοτού στη Σταμάτα (www.ktimakokotou.gr).

Το κτήμα υποδέχεται μικρούς και μεγάλους, για μια υπέροχη μέρα με φαγητό και διάφορες δραστηριότητες στη φύση.

Παράλληλα, θα διοργανωθεί φιλανθρωπικό bazaar για την ενίσχυση του Σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος», κατά τη διάρκεια του οποίου θα πραγματοποιηθεί λαχειοφόρος αγορά με πολλά δώρα. Το Σωματείο έχει ως σκοπό τη μείωση των παιδικών ατυχημάτων, την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών τραυματισμών και την αναβάθμιση της νοσηλείας των παιδιών στη χώρα μας.

 

koko1

 

Δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους:

 

  • Ξενάγηση στο οινοποιείο και στον αμπελώνα με την οινολόγο του κτήματος
  • Περιήγηση στο κτήμα, στον ελαιώνα, τον βιολογικό λαχανόκηπο και τα μελίσσια με τον γεωπόνο του κτήματος
  • Πάρκο περιπέτειας από την Trekking Hellas που θα περιλαμβάνει δενδρο- αναρρίχηση, εναέριο πέρασμα, slag line τοξοβολία και ταρζάν
  • Δραστηριότητες για τα παιδιά στο αμπέλι και στον λαχανόκηπο
  • Εργαστήρι κατασκευής κούκλας
  • Face painting

 

Φιλανθρωπικό bazaar με:

 

Κρασί, μέλι, κοσμήματα, τσάντες, διακοσμητικά, κεριά, καλλυντικά, πλεκτά για μικρούς και μεγάλους, χειροποίητες κατασκευές, γούρια, κούκλες, πετσέτες, χριστουγεννιάτικα στολίδια, βότανα & μπαχαρικά, τσάι από αρωματικά Ελληνικά βότανα, γλυκά, χειροποίητες σοκολάτες, νοτιοαφρικάνικα εδέσματα, σπιτικές μαρμελάδες, delicatessen, ποπ-κορν, μαλλί της γριάς, παλαιά αντικείμενα και πολλά άλλα

 

Highlight:

 

Γιορτάζοντας τα 25 της χρόνια η  Α. Ισμαήλος Α.Ε. σας παρουσιάζει την «νέα γενιά  SUV της Mercedes-Benz» στο Κτήμα Κοκοτού και κληρώνει για έναν τυχερό ποδήλατο mountain bike!

 

 

Είσοδος ελεύθερη – δωρεάν valet parking

 

Το menoo θα σερβίρει σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης, sandwiches, croissants, καφέ, σαλάτες, γύρο, σουβλάκι, πατάτες τηγανιτές κ.ά. Παράλληλα θα σερβίρεται set menu στις Οινοδιαδρομές (απαιτείται κράτηση στα τηλ. 2106204919 – 6936883126)

 

Στην εκδήλωση θα βοηθήσουν εθελοντικά οι μαθητές από το σχολείο Byron College.

koko2

 

Λίγα λόγια για τη δραστηριότητα του Σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»

 

Η “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος” έχει ως σκοπό τη μείωση των παιδικών ατυχημάτων, την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών τραυματισμών και την αναβάθμιση της νοσηλείας των παιδιών στη χώρα μας.

 

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία περίπου 500.000 παιδιά τραυματίζονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, από τα οποία 700 πεθαίνουν και 3.000 μένουν ανάπηρα. Το Σωματείο “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος” εδώ και 5 χρόνια καταβάλει τεράστια προσπάθεια να αλλάξει αυτά τα δεδομένα με τέσσερις καθοριστικούς τρόπους οι οποίοι είναι :

 

  1. Η Δημιουργία Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στα Δημόσια Νοσοκομεία, όπου το τραυματισμένο παιδί εισάγεται κατευθείαν και σταθεροποιείται χωρίς να χάνεται πολύτιμος χρόνος ψάχνοντας τον αρμόδιο γιατρό ή Τμήμα. Το Σωματείο έχει καταφέρει να δημιουργήσει και να εξοπλίσει 6 Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών.

 

  1. Η Εκπαίδευση γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού και διασωστών του Ε.Κ.Α.Β. με την χρηματοδότηση σεμιναρίων για την άμεση και σωστή αντιμετώπιση του τραυματισμένου παιδιού.

 

  1. Η Προσφορά ιατρικών μηχανημάτων και ειδικού εξοπλισμού στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία.

 

  1. Η Πρόληψη, με ομιλίες σε παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού σχολείου, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς.

 

Από το 2010 μέχρι σήμερα έχουν ωφεληθεί από το έργο του Σωματείου πάνω από 200.000 παιδιά.

 

 

- Διαφήμιση -