- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 8 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 8 Λεπτά

Ο Πειραιάς υποδέχεται για δεύτερη χρονιά τα streets relays και… τρέχει στο Πασαλιμάνι.

Οι αγώνες σκυταλοδρομίας «Βίκος Street Relays» θα διεξαχθούν για δεύτερη χρονιά στον Πειραιά και θα έχουν και φέτος φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Μέρος των εσόδων θα δοθεί στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά «Καλός Ποιμένας».

Παρόντες στην παρουσίαση της διοργάνωσης ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. Σταύρος Ελληνιάδης, ο Διευθυντής αγώνων Street Relays κ. Λευθέρης Πλακίδας και άλλα στελέχη και εκπρόσωποι του αθλητικού κόσμου.

Για τον στόχο του Δήμου να αρχίσουν να γίνονται στην πόλη αθλητικά δρώμενα με τη συμμετοχή των πολιτών και να συνδεθεί ο αθλητισμός με την καθημερινότητα, μίλησε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος στάθηκε στη θέλησή του να δίνει σε ό,τι γίνεται στην πόλη κοινωνική διάσταση.

4555Για το Ίδρυμα «Καλός Ποιμένας»: Όλες οι κοινωνικές δομές του Πειραιά, είτε αφορούν παιδιά είτε όχι, έχουν ανάγκες τις οποίες η κεντρική διοίκηση και ο Δήμος Πειραιά αδυνατούμε να καλύψουμε πλήρως. Κάθε τέτοια βοήθεια λοιπόν, είναι καλοδεχούμενη και απαραίτητη”.

Ακόμη αναφέρθηκε σε αθλητικές διοργανώσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν και να αφορούν τη θάλασσα, όπως έγινε με την αναβίωση των πρώτων Ολυμπιακών αγώνων κολύμβησης στο Πασαλιμάνι.

Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης στάθηκε στην έλλειψη αθλητικών υποδομών: «Ο Πειραιάς δυστυχώς στερείται κλειστών εγκαταστάσεων που να μπορούν να φιλοξενήσουν αγώνες και με στεναχωρεί το ότι ο Ολυμπιακός κάνει μια νέα προσπάθεια, δημιούργησε ομάδα μπάσκετ γυναικών και η ομάδα αυτή έχει έδρα τη Γλυφάδα. Και όχι μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά και για τις άλλες ομάδες της πόλης μας. Ο Πειραιάς είναι ο πιο αδικημένος Δήμος σε σχέση με την έκτασή του, την αθλητική του ιστορία, το παρόν και το μέλλον του σε σχέση με τις αθλητικές εγκαταστάσεις που υπάρχουν. Έχω σκεφτεί και έχω προτείνει προς τον Ο.Π.Α.Ν. να δημιουργήσει μια ομάδα διακεκριμένων αθλητών, ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών, οι οποίοι θα είναι δίπλα στον Οργανισμό, θα προτείνει και θα συμβουλεύει έτσι ώστε να ενισχυθεί ο αθλητισμός, κάτι που είναι βασική επιδίωξή μας. Περιμένουμε λοιπόν και από εσάς προτάσεις, καθώς ο ΟΠΑΝ που έχει στη δικαιοδοσία του τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό στον Πειραιά, έχει μόνο οκτώ άτομα προσωπικό».

IMG_4549Ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Σταύρος Ελληνιάδης επισήμανε: «Κίνητρό μας για τη συνδιοργάνωση όλων αυτών των αθλητικών εκδηλώσεων είναι η ανταπόκριση του κόσμου. Βλέπουμε τους δημότες μας να θέλουν να συμμετέχουν, να θέλουν να έρθουν κοντά στον αθλητισμό, να ψυχαγωγηθούν, να διασκεδάζουν. Το μυστικό της επιτυχίας όλων αυτών των αθλητικών εκδηλώσεων είναι οι συνεργασίες, οι συνέργειες με αθλητικά σωματεία της πόλης, όπως με τον Ολυμπιακό, αλλά και με σωματεία εκτός πόλης, όπως είναι ο Ερμής από τη Θεσσαλονίκη καθώς επίσης με πολλούς οργανισμούς, αθλητικούς και μη, όπως έγινε στο 3 on 3 με τον ΟΛΠ. Το σλόγκαν μας είναι “Θέλουμε να βλέπουμε χαμογελαστά πρόσωπα”. Ξεχωρίζω κάποιες εκδηλώσεις, όπως είναι τα πέντε δρομικά που έγιναν στον Πειραιά, το διασχολικό πρωτάθλημα του πινγκ πονγκ στο οποίο συμμετείχαν 300 παιδιά, καθώς επίσης και το 3 on 3. Δεν έχει υπάρξει ξανά στην Ελλάδα τόσο μεγάλη συμμετοχή καθώς είχαμε κοντά στους 2.000 αθλουμένους που συμμετείχαν».

«Τα Street Relays είναι μια αθλητική διοργάνωση που μετατρέπει το ατομικό αγώνισμα του τρεξίματος σε ομαδικό», δήλωσε από την πλευρά του ο Διευθυντής Αγώνων «Street Relays» Λευθέρης Πλακίδας: «Έχουμε το σύνθημα ότι μόνος μπορείς να πας πιο γρήγορα, αλλά όλοι μαζί μπορούμε να φτάσουμε πιο μακριά. Η σκυτάλη έχει τον συμβολισμό της αλληλεγγύης, του ομαδικού πνεύματος, της συνεργασίας που έτσι και αλλιώς το έχει ο αθλητισμός. Αυτές είναι οι αρχές και οι αξίες που προσπαθούμε να περάσουμε και στα παιδιά με τα kids relays, αλλά και στους μεγαλύτερους.

Οι αγώνες θα γίνουν Σάββατο 17 Οκτωβρίου με σημείο εκκίνησης την πλατεία Κανάρη στη Μαρίνα Ζέας, στο Πασαλιμάνι το οποίο είναι πολύ εντυπωσιακό. Η διαδρομή είναι όμορφη και εύκολη και έχει τις πιο ωραίες εικόνες που μπορεί να φανταστεί κάποιος τρέχοντας μέσα σε αυτή την πόλη. Η ιδέα είναι η τετράδα : 4 δρομείς τρέχουν από 2,5 χιλιόμετρα είναι 2,5 χιλιάδες μέτρα η στροφή, ο κάθε δρομέας κάνει από μια στροφή ή 2 δρομείς κάνουν από δύο στροφές, δηλαδή πέντε χιλιόμετρα. Υπάρχουν επίσης τα kids relays για παιδιά, τα οποία είναι 4 x 50 μέτρα και 4 x 100 μέτρα. Εκεί είναι η ιδέα που σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ολυμπιονικών που έρχονται με τους επιφανείς αθλητές και κάνουν ένα κατασκηνωτικό παιχνίδι τρέχοντας το οποίο έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τα παιδιά.

Ραντεβού το Σάββατο 17 Οκτωβρίου στην περιοχή της Ζέας, για να κάνουμε ομάδα και να τρέξουμε στα street relays».

 

Δηλώσεις συμμετοχής στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.vikos.relays.gr.

 

 

- Διαφήμιση -