- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

Για τη χρονική περίοδο 24 έως 29 Νοεμβρίου το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ περιλαμβάνει δύο διαλέξεις, εργαστήρια για παιδιά, αλλά και μία μουσική εκδήλωση.

Διάλεξη για το Βιβλίο

Η έλευση του βιβλίου: Οι συγγραφικές καινοτομίες των πρώτων χριστιανών – 24.11.2015, Ώρα 17.30

Κάθε νέα θρησκεία χρειάζεται κανόνες και κείμενα και οι πρώτοι χριστιανοί, με την αποστολή τους να μελετούν και να διαδίδουν τον νέο λόγο, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη γέννηση του βιβλίου. Παρακολουθούσαν συχνά δημόσιες αναγνώσεις –κατηχήσεις, και όταν ήταν εφικτό, αποκτούσαν τα δικά τους αντίτυπα των γραφών για να τα σπουδάζουν στην ησυχία του σπιτιού τους. Για πρακτικούς λόγους, έκοβαν τους παπύρους σε τεμάχια και τους έδεναν από τη μία πλευρά. Με την επινόησή τους αυτή άρχισε ο μακρύς δρόμος που έφτασε μέχρι τα σημερινά βιβλία.

Ομιλητής: Δημήτρης Κυρτάτας, καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Εργαστήριο για παιδιά

Μυθικά Τέρατα – 26.11.2015, Ώρα 17.00

Τα τέρατα είναι οι καλύτεροι φίλοι των παιδιών, παράξενες υπάρξεις που προκαλούν την περιέργεια και τη φαντασία τους. Στο εργαστήριο αυτό, τα παιδιά φτιάχνουν το καθένα το δικό του τέρας, και του ζωγραφίζουν ένα περιβάλλον ζωής. Με την τεχνική του 3D mapping τα τέρατα ζωντανεύουν μπροστά τους σαν σε ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Για παιδιά 8-12 ετών.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Μαριλένα Κουβίδη, Κάτια Παπασπηλιωπούλου

*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή

Σεμινάριο Θεάτρου

Η Μικρή μας Πόλη – 27.11.2015, Ώρα 14.00

Η Μικρή μας Πόλη -ένα έργο του θεατρικού κανόνα του Νομπελίστα Θόρντον Ουάιλντερ- βραβευμένη με Πούλιτζερ, με μεγάλες καινοτομίες φόρμας για την εποχή της, είναι διαχρονική και οικουμενική. Μια πόλη που μοιάζει με όλες τις μικρές πόλεις, με κατοίκους σαν όλους του καθημερινούς ανθρώπους, που στοχάζονται για τον καιρό που περνάει, για το θάνατο και τους κύκλους της ζωής, για το μεγαλείο της φύσης, για τα υπαρξιακά ζητήματα. Το σεμινάριο ανιχνεύει το έργο και το ύφος του και παρουσιάζει σκηνές με συλλογική και διαδραστική συνεργασία.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αθηνά Δελιάδη, ηθοποιός-σκηνοθέτης

Εργαστήριο για παιδιά

Συνθέσεις ήχων και χρωμάτων – 28.11.2015, Ώρα 11.00

Με κινητικά και ηχητικά παιχνίδια τα παιδιά εξασκούν την ακοή και τη μουσική τους μνήμη, μαθαίνουν τις ποικιλίες της μουσικής γραφής και τις απεριόριστες δυνατότητες του αυτοσχεδιασμού. Δημιουργούν δικές τους παρτιτούρες με έμπνευση από τους ήχους του περιβάλλοντος, που τους ακούν προσεκτικά και τους εκφράζουν με λέξεις, χρώματα και διάφορα υλικά, και στην συνέχεια «εκτελούν» τις συνθέσεις τους.

Για παιδιά 6-12 ετών.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Τόνια Μακατσιάνου, μουσικολόγος – μουσικοπαιδαγωγός

*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή

Μουσική εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους

Συναυλία Τσέπης – 29.11.2015, Ώρα 12.00

Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει μία μικρή συναυλία «τσέπης» με πιάνο και με μία ή δύο φωνές.

Με σκηνικό το νέο σπίτι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), μονωδοί και μουσικοί προτείνουν μια πρώτη σύνδεση του Λυρικού Θεάτρου με τη νέα τοπογραφία που δημιουργείται στο ΚΠΙΣΝ.

Με τους: Μαρία Μητσοπούλου- υψίφωνος, Αντώνης Κορωναίος- τενόρος, Σοφία Ταμβακοπούλου- πιάνο

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

 

Στοιχεία επικοινωνίας Κέντρου Επισκεπτών για τις προεγγραφές και τυχόν άλλες διευκρινίσεις:

Τηλ: 210 8778396/8

Email: visitorscenter@snfcc.org.

Διεύθυνση: Κέντρο Επισκεπτών – Πεζογέφυρα Εσπλανάδας, Εργοτάξιο ΚΠΙΣΝ, Καλλιθέα

 

- Διαφήμιση -