- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των κατοίκων του Ελληνικού, της Αργυρούπολης και των γύρω περιοχών στη δράση  ανακύκλωσης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Οκτωβρίου στην κεντρική πλατεία Εθνικής Αντίστασης στο Ελληνικό, η οποία αφορούσε την ορθή διαχείριση των παλιών ηλεκτρικών συσκευών και λαμπτήρων.

Η δράση συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης και τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αττικής «Ωρα για Δράση», σε συνεργασία με το εγκεκριμένο Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού «Ανακύκλωση Συσκευών » και με την πολύτιμη συμμετοχή της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας – Δασοπυρόσβεσης Ελληνικού-Αργυρούπολης και της «Περι Αυλών και Οργάνων».
alimos1
Συγκεντρώθηκαν κάθε είδους ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, από φορτιστές και κινητά τηλέφωνα έως ηλεκτρικές σκούπες, υπολογιστές και ογκώδεις τηλεοράσεις, οι οποίες μεταφέρθηκαν προς ανακύκλωση.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο με τους κάδους συλλογής που υπήρχαν στις πλατεία, οι πολίτες άφηναν τις άχρηστες συσκευές τους που ήταν για πολύ καιρό στοιβαγμένες στα νοικοκυριά. Όλες οι ηλεκτρικές συσκευές που συγκεντρώθηκαν πήραν το δρόμο της ανακύκλωσης, βοηθώντας έτσι στην εξοικονόμηση των φυσικών πόρων και τον περιορισμό της ρύπανσης του περιβάλλοντος.

alimos2
Οι  εθελοντές εξυπηρετούσαν συνεχώς τους πολίτες που έφεραν τις συσκευές τους, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία μέσα από αμφίδρομη και διαδραστική επικοινωνία να μάθουν γιατί και πώς να διαχειρίζονται με ορθό περιβαλλοντικά τρόπο τις παλιές συσκευές τους.  Παράλληλα, ένα φορτηγάκι του Δήμου, με τη βοήθεια των εθελοντών, εξυπηρετούσε συνεχώς τους πολίτες μεταφέροντας από τα σπίτια τους τις ογκώδεις συσκευές όπως ψυγεία, πλυντήρια, καταψύκτες και τηλεοράσεις.

alimos4

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλης Κρητικός, δήλωσε: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν και φυσικά τους εθελοντές για την ιδέα της δράσης. Βασικός στόχος είναι η ενημέρωση των πολιτών για τη διαδικασία της ανακύκλωσης και η ευαισθητοποίηση, ώστε να καλλιεργήσουμε την κουλτούρα να μην αφήνουμε τις χαλασμένες συσκευές μας στα πεζοδρόμια ή στους κοινούς κάδους απορριμμάτων αλλά σε ειδικά σημεία συλλογής. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε την προσπάθεια με υποδομή και ειδικά σημεία συλλογής που θα ανακοινώσουμε το επόμενο διάστημα ».

Από την πλευρά του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Ώρα για Δράση» ο νεαρός εθελοντής Νίκος Κιούσης δήλωσε: «Οι συσκευές αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία… το ίδιο και το περιβάλλον. Ευχαριστούμε όλους τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, τους φορείς που συμμετείχαν ενεργά και τον Δήμο για την άψογη συνεργασία. Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία και αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε την εθελοντική μας προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος».

alimos5

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα συνεχιστεί με μόνιμους κάδους συλλογής που θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία του δήμου και με νέα δράση που θα σχεδιαστεί στην Αργυρούπολη. Πολίτες που ενδιαφέρονται να δώσουν τις συσκευές τους προς ανακύκλωση και να συμμετέχους σε αυτή τη μεγάλη εκστατεία που ξεκίνησαν Δήμος και Εθελοντές, μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Δημότη (15415) και από τη Γραμματεία Διεύθυνσης Περιβάλλοντος (213 2026000).

- Διαφήμιση -