- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Η κρουαζιέρα στην Ελλάδα, παρά την οικονομική κρίση που υπήρξαν ιδιαίτερα τον Ιούλιο, εκπέμπει θετικά μηνύματα, καθώς παρουσιάζει σημαντική αύξηση του αριθμού των επιβατών, σύμφωνα με τον κ. Κυριάκο Αναστασιάδη, διευθύνοντα σύμβουλο της Celestyal Cruises και μέλους της εκτελεστικής επιτροπής CLIA Ευρώπης.

Μέσα στο 2015 υπήρξε αύξηση κατά 20% στη διακίνηση επιβατών σε σχέση με το 2014 και η ίδια εταιρία, κατά τον κ. Πυθαγόρα Νάγο, αντιπρόεδρο πωλήσεών της, «η εταιρεία μετέφερε με τα κρουαζιερόπλοιά της συνολικά 129.731 επιβάτες που αντιστοιχούν σε 516.000 διανυκτερεύσεις ξένων επιβατών».

Παράλληλα, υπήρξε σημαντική άνοδος και στις ξένες αγορές, όπως αυτή της Βόρειας (+13%) και Νότιας Αμερική (+17%) και της Ευρώπης (+25%), ενώ εντυπωσιακή ήταν η αύξηση των επιβατών από την Τουρκία (+135%).

Η συνεισφορά του ομίλου στην ελληνική οικονομία κατά το 2015 ανήλθε στα 110 εκατομμύρια ευρώ, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και δαπάνες σε ελληνικά ναυπηγεία ύψους 30 εκατ ευρώ για επισκευές αλλά και αναβαθμίσεις πλοίων του ομίλου από ελληνικές ναυπηγοεπισκευαστικές εταιρίες.

Η Celestyal Cruises ανακοίνωσε 977 προσεγγίσεις στα ελληνικά λιμάνια (ποσοστό 25% επί συνόλου 4.162 προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων). Η συνολική εκτιμώμενη δαπάνη των επιβατών ανήλθε στα 77 εκατ. ευρώ το 2015 και τα άμεσα έξοδα λειτουργίας της εταιρείας στα 33 εκ. ευρώ. Η συνολική εκτιμώμενη τέλος συμβολή της εταιρείας στην εθνική οικονομία ξεπέρασε τα 110 εκατ. ευρώ, προσφέροντας σημαντική οικονομική ανάσα στη χώρα.

- Διαφήμιση -